Șoferilor testaţi pozitiv cu aparatul Drager5000 nu li se face dosar penal

Fără dosar penal După discuțiile de zilele trecute,...

Piețe de investiții. Oportunități de explorat în 2024

Piețe de investiții Specialiștii au o serie de...

Producătorul de medicamente Biofarm vinde un imobil din centrul Capitalei cu 5 milioane de euro

EconomieProducătorul de medicamente Biofarm vinde un imobil din centrul Capitalei cu 5 milioane de euro

”Consiliul de Administratie al Biofarm informeaza acţionarii asupra semnării Promisiunii Bilaterale de Vânzare – Cumpărare având ca obiect înstrăinarea imobilului deţinut de subscrisa în Bd. Iancu de Hunedoara nr. 40-42, Sectorul 1, Bucureşti, către societatea Iancu de Hunedoara Residence SRL sau către o altă persoană fizică sau juridică afiliată acesteia în sensul art. 7 punctul 26 din Codul fiscal, la preţul de 5 (cinci) milioane de euro. Contractul de vânzare – cumpărare urmează a fi semnat după aprobarea tranzacţiei de către Adunarea Generală Extraordinară a Acţionarilor Biofarm SA”, se menţionează în anunţ.

Biofarm a înregistrat un profit net de 50,1 milioane de lei în primul semestru al acestui an, în creştere cu 15% faţă de semestrul 1 din 2022. Veniturile din vânzări au urcat în prima parte a anului cu 17%, la 162,17 milioane de lei.

În primul semestru al anului 2023 ponderea vânzărilor la export a reprezentat aproximativ 3% din vânzările totale nete ale Biofarm. Produsele companiei au fost exportate în 4 ţări: Albania, Azerbaidjan, Republica Moldova şi Irak.

În primul semestru al anului 2023, Biofarm a avut un număr mediu de 402 angajaţi.

Compania are o capitalizare de 699,61 milioane lei.

Biofarm are în portofoliu una dintre cele mai moderne fabrici de medicamente din România cu o suprafaţă de peste 10.000 de metri pătraţi şi patru fluxuri de producţie – comprimate/comprimate filmate/drajeuri, capsule moi, soluţii şi siropuri. Investiţia, care a depăşit până în prezent 44 de milioane de euro, a triplat capacitatea de producţie şi se aliniază obiectivelor strategice ale companiei: dezvoltarea portofoliului prin extensii de linie, lansări de produse noi şi extinderea pe pieţe externe.

Biofarm este în prezent unul dintre primii 10 producători existenţi pe piaţa farmaceutică din Romania. Compania are un portofoliu de produse care acoperă 65 de arii terapeutice.

Citeste si alte articole: