”În primele 6 luni ale anului curent, Grupul nostru a înregistrat venituri consolidate de 146 milioane lei, în creştere cu 110% faţă de perioada similară a anului anterior. Marja brută a crescut cu 32%, până la valoarea de 23,5 milioane lei (faţă de 17,9 milioane lei anul trecut). Cheltuielile indirecte înregistrează valoarea de 27,6 milioane lei (cu 86% mai mult decât în semestrul 1 2022), ceea ce conduce la o pierdere operaţională de 954.000 lei (faţă de un profit de 3,6 milioane lei la semestrul 1 2022). Rezultatul financiar este o pierdere de 4,5 milioane lei (din care 3,5 milioane lei cheltuieli efectiv cash), ceea ce conduce la o pierdere brută de 5,4 milioane lei, faţă de pierdere de 1,4 milioane lei în semestrul 1 2022”, arată raportul.
Compania raportează o pierdere operaţională de 954.000 lei, din cauza impactului încă neabsorbit complet al creşterilor de costuri fixe din semestrul 2 2022 (chiria noului sediu plus salarizare echipei ca urmare a presiunii inflaţioniste resimţită începând cu anul trecut), potrivit raportului transmis Bursei de Valori Bucureşti (BVB).
„În trecut, Bittnet a înregistrat un nivel de profitabilitate de aproximativ 4%, în linie cu profitabilitatea medie din România. Pe termen mediu şi lung, obiectivul nostru este să aducem acest indicator în intervalul de 8-10%, la acelaşi nivel cu media internaţională a industriei în care activăm. Pentru a realiza acest obiectiv ne propunem să creştem ponderea serviciilor furnizate, extindem baza de clienţi la nivel internaţional, să impunem un control mai bun al costurilor administrative şi să crestem marja brută generată si activitatea de cross-selling între cei patru piloni de business – educaţie, cloud, infrastructură, securitate cibernetică şi aplicaţii & software pentru afaceri. În S1 2023, am atras 400 de clienţi noi în grup, 85% provenind din companiile nou achiziţionate – Top Tech, 2Net şi Dataware – iar 15% din creşterea organică”, a declarat Mihai Logofatu, CEO al Grupului Bittnet.
În prima jumătate a anului 2023, Bittnet s-a concentrat asupra integrării şi construirii de sinergii între companiile existente achiziţionate deja, finalizand integrarea TopTech, 2Net si Dataware, perioadă in care a evoluat de la o structura compusă din doua divizii, către o structură agilă, axată pe specializare, compusa din patru piloni de sine statatori.
“O afacere poate avea diversitate, ceea ce este, fără îndoială, avantajos, dar gestionarea acesteia poate fi destul de dificilă. Integrarea noilor companii reprezintă un pas semnificativ realizat de Bittnet în obţinerea de sinergii între cei patru piloni de business ai grupului. Această abordare strategică are potenţialul de a conduce grupul spre obţinerea profitabilităţii până la finalul anului în curs”, susţine Anca Manitu, membru în CA, reprezentant al Impetum Group.
Pentru cea de-a doua jumătate a anului, Bittnet Group deţine un pipeline confirmat de venituri în valoare de 185 milioane de lei, pentru care vizează revenirea la marja brută istorică de 25%. Astfel, combinată cu cheltuielile indirecte de 27 milioane de lei, in linie cu semestrul 1 2023, această structură de venituri are potenţialul de a conduce la profitul operaţional bugetat pentru 2023, în valoare de 18 milioane de lei.
Bittnet a fost înfiinţată în anul 2007 de Mihai şi Cristian Logofătu, ambii ocupând poziţii de conducere în cadrul companiei. Încă de la începuturile sale, Bittnet s-a concentrat pe furnizarea de training IT şi soluţii de integrare, bazate pe tehnologiile liderilor de piaţă precum Cisco, Microsoft, Dell, Oracle, HP, VMware, Google, Amazon Web Services etc. Din martie 2015, Bittnet este listată la Bursa de Valori Bucureşti, sub simbolul de tranzacţionare BNET (întâi pe piaţa AeRO-SMT, ulterior, din 2020, pe Piaţa Reglementată). Bittnet a fost prima companie IT care s-a listat pe BVB, după o infuzie de 150.000 euro în companie, primită de la fondul polonez Carpathia Capital SA în schimbul unei participaţii de 10%.
Grupul are peste 450 anagajaţi şi colaboratori în cele 14 companii ale sale, care operează 10 branduri comerciale