Câştigul salarial mediu net a crescut cu 12,7% în interval de un an

Câştigul salarial mediu În luna mai 2024, câştigul...

Cod roșu și pe șine. Trenurile circulă cu viteză redusă

Trenurile circulă cu viteză redusă. Traficul feroviar se...

Eurostat: Aproape un sfert dintre români nu își permit o masă adecvată

Studiu Eurostat Aproape 1 din 10 locuitori ai...

Vola.ro: Luna septembrie aduce bilete de avion mai ieftine cu 20% faţă de cele din august. Danemarca, Belgia, Portugalia şi Grecia, printre cele mai ieftine destinaţii de toamnă

EconomieVola.ro: Luna septembrie aduce bilete de avion mai ieftine cu 20% faţă de cele din august. Danemarca, Belgia, Portugalia şi Grecia, printre cele mai ieftine destinaţii de toamnă

”După o creştere a tarifelor la biletele de avion, creştere generată de perioada concediilor, agenţia de turism online Vola.ro anunţă că a înregistrat o scădere medie a preţurilor de 20% în luna septembrie faţă de luna august. Altfel spus, călătorii care îşi doresc un nou city-break în Europa sau familiile care vor o ultimă escapadă înainte de a începe şcoala copiilor pot profita din plin de această perioadă pentru a face rezervări”, anunţă agenţia de turism online.

În ultima perioadă, pe fondul cererii mari din sezonul estival, industria aviatică a fost marcată de o serie de fenomene care au avut un impact important asupra pasagerilor: creşteri de preţuri, anulări sau întârzieri masive ale zborurilor, haos pe aeroporturi din cauza lipsei de personal etc. Specialiştii confirmă o scădere a preţurilor pentru biletele de avion pentru această toamnă.

Potrivit datelor Vola.ro, biletele de avion pentru luna septembrie 2023 vor fi mai ieftine cu 20% decât cele din august, raportarea fiind făcută la nivelul unei luni. De exemplu, preţul mediu pentru septembrie 2023 la biletele de avion către un oraş european este de 230 de euro în comparaţie cu preţul mediu pentru august 2023, când tarifele medii ajungeau la 289 de euro.

În acest context, vestea că preţurile vor scădea în lunile de toamnă va juca un rol important în deciziile de călătorie ale românilor, mai ales că sunt mulţi care doresc să plece în afara sezonului estival, când tarifele sunt mai mici peste tot şi aglomeraţia e redusă. Preţurile biletelor de avion au urmat un trend ascendent până la 27 august, fiind şi sezon estival, însă, după această dată, ele vor descreşte constant până la începutul lunii octombrie.

Septembrie este o luna bună de călătorit, anunţă specialiştii. Preţurile sunt accesibile inclusiv către destinaţii care sunt în mod tradiţional mai scumpe din punctul de vedere al costului mediu/bilet, precum Olanda, Danemarca sau Portugalia. De asemenea, majoritatea oraşelor de city-break sunt mai ieftine în septembrie 2023 decât în august 2023, cele mai mari diferenţe de preţ înregistrându-se pentru Bruxelles, bilete cu 37% mai ieftine în septembrie faţă de august, Dublin, bilete cu 28% mai ieftine în septembrie faţă de august, Amsterdam, bilete cu 19% mai ieftine în septembrie faţă de august. În plus, cel mai ieftin oraş din topul destinaţiilor populare de city-break este Veneţia, cu preţuri de 165 de euro în septembrie, cu 16% mai puţin decât în august.

De altfel, cea mai ieftină ţară din punctul de vedere al scăderilor tarifare observate este Danemarca, unde preţurile la zboruri sunt cu 40% mai ieftine în septembrie faţă de august. Urmează Belgia (preţuri cu 37% mai ieftine), Portugalia şi Grecia (preţuri cu 29% mai ieftine), dar şi Olanda (preţuri cu 23% mai ieftine).

”Şi cum vremea se anunţă a fi una caldă şi în septembrie, inclusiv în destinaţiile de plajă preferate de români, e un moment numai bun pentru a face noi planuri de concediu”, mai arată compania.

În 2022, Vola.ro a intermediat vânzări în valoare de 73 milioane euro.

 

Citeste si alte articole: