Câştigul salarial mediu net a crescut cu 12,7% în interval de un an

Câştigul salarial mediu În luna mai 2024, câştigul...

Cod roșu și pe șine. Trenurile circulă cu viteză redusă

Trenurile circulă cu viteză redusă. Traficul feroviar se...

Eurostat: Aproape un sfert dintre români nu își permit o masă adecvată

Studiu Eurostat Aproape 1 din 10 locuitori ai...

Răzbunare pentru Prigojin. Mercenarii Wagner, alături de Ucraina!

ExterneRăzbunare pentru Prigojin. Mercenarii Wagner, alături de Ucraina!

Un grup pro-Kiev din Rusia îndeamnă pe  mercenari Wagner să se răzbune pentru moartea lui Prigojin și să treacă astfel de partea Ucrainei.

Gruparea pro-Kiev din Rusia a făcut un apel către membrii grupului de mercenari Wagner să schimbe partea și să se alăture lor. Totul, în scopul răzbunării pentru moartea fondatorului Wagner, Evgheni Prigojin, și a comandantului lor, Dmitri Utkin.

Gruparea luptă în rândul forțelor ucrainene.

Gruparea pro-Kiev speră să-i provoace pe mercenarii Wagner

Conform autorității de aviație din Rusia, Evgheni Prigojin, Dmitri Utkin și alte opt persoane se aflau la bordul unui avion privat. Acesta s-a prăbușit miercuri în nordul Moscovei. Nimeni nu a supraviețuit accidentului.

„Acum vă confruntaţi cu o alegere serioasă – puteţi sta într-o boxă a ministerului rus al apărării şi puteţi servi drept câini de pază pentru executanţii comandanţilor voştri sau vă puteţi răzbuna”, a declarat comandantul Corpului Voluntarilor Ruşi Denis Kapustin într-un mesaj video transmis joi seară.

„Pentru a vă răzbuna, trebuie să treceţi de partea Ucrainei”, a spus comandantul.

Accidentul a avut loc la două luni după ce Evgheni Prigojin și mercenarii din grupul Wagner au orchestrat o revoltă împotriva Rusiei. Atunci au preluat controlul asupra orașului Rostov din sud și înaintând către Moscova.

Rusia a inițiat o anchetă cu privire la prăbușire, însă este puțin probabil ca rezultatul acesteia să schimbe opinia generală răspândită. Conform acesteia, moartea lui Prigojin a fost un act de răzbunare pentru rolul său în organizarea revoltei, scrie Reuters.

Evgheni Prigojin și Vladimir PutinHackerii au obținut mai multe fișiere ale Wagner

Wagner

SUA nu are dovezi despre racheta ce ar fi lovit avionul lui Prigojin

Reuters citase anterior doi oficiali americani, joi, afirmând că cel mai probabil un rachetă sol-aer a lovit avionul. Mai târziu, Pentagonul a declarat că nu are dovezi care să susțină această afirmație.

După 24 de ore de tăcere, președintele rus Vladimir Putin a prezentat „condoleanțe sincere” familiilor celor zece persoane. El l-a lăudat pe Prigojin ca „un om de afaceri talentat”.

Comandantul RVC, Kapustin, a fondat grupul armat acum un an. RVC luptă de partea ucraineană și a declarat că se află în spatele mai multor atacuri militare asupra regiunilor de graniță ruse.

Citeste si alte articole: