Șoferilor testaţi pozitiv cu aparatul Drager5000 nu li se face dosar penal

Fără dosar penal După discuțiile de zilele trecute,...

Piețe de investiții. Oportunități de explorat în 2024

Piețe de investiții Specialiștii au o serie de...

Polonia anunţă că „unele ţări” vor impune restricţii importurilor ucrainene, dacă UE nu prelungeşte interdicţiile până la sfârşitul anului

EconomiePolonia anunţă că „unele ţări” vor impune restricţii importurilor ucrainene, dacă UE nu prelungeşte interdicţiile până la sfârşitul anului

În luna mai, Uniunea Europeană a permis celor cinci vecini ai Ucrainei să interzică vânzările pe piaţa internă de grâu, porumb, rapiţă şi seminţe de floarea-soarelui ucrainene, permiţând în acelaşi timp tranzitul acestor produse pentru a fi exportate în altă parte. Această interdicţie urmează să ia sfârşit la 15 septembrie.

„Susţinem o interdicţie a importurilor în ţările noastre până la sfârşitul anului”, a declarat Telus într-o conferinţă de presă.

„Vreau să spun că, chiar dacă nu vom reuşi, unele ţări vor introduce propriile restricţii. Declaraţia noastră este clară”, a punctat ministrul polonez al agriculturii.

Miniştrii agriculturii din cele cinci ţări s-au pus de acord, de asemenea, să ceară subvenţii pentru tranzitul cerealelor şi doresc ca şi alte produse să fie adăugate pe lista interdicţiilor de import, cum ar fi zmeura în cazul Poloniei, a mai spus Telus.

 

Citeste si alte articole: