Șoferilor testaţi pozitiv cu aparatul Drager5000 nu li se face dosar penal

Fără dosar penal După discuțiile de zilele trecute,...

Piețe de investiții. Oportunități de explorat în 2024

Piețe de investiții Specialiștii au o serie de...

Femeie cu o tumoare abdominală uriașă, salvată de medicii de la Spitalul Județean Timișoara

Din OrasFemeie cu o tumoare abdominală uriașă, salvată de medicii de la Spitalul Județean Timișoara

Echipa medicală de la Spitalul Județean Timișoara a reușit să salveze viața unei femei în vârstă de 64 de ani din județul Hunedoara, care avea o tumoare abdominală uriașă, cântărind 23 de kilograme.

Această poveste uimitoare este rezultatul eforturilor medicilor de la Spitalul Județean Timișoara, care au intervenit pentru a ajuta pacienta. Timp de doi ani, femeia a crezut că îngrășarea sa semnificativă era motivată de alte cauze, dar ulterior s-a descoperit că avea o tumoare enormă în zona abdominală.

Săptămâna trecută, femeia a căzut în casă și a fost transportată de urgență la Spitalul Județean Deva. Aici, prin intermediul unei tomografii computerizate, medicii au constatat prezența unei tumori abdominale de proporții. Inițial, s-a crezut că este o tumoare ovariană, iar pacienta a fost transferată la Clinica de Ginecologie. Ulterior, însă, s-a decis să fie transferată la Clinica de Chirurgie III a Spitalului Județean Timișoara.

Miercuri, o echipă de medici a reușit să ducă la bun sfârșit operația extrem de dificilă, îndepărtând tumoarea gigantică de 23 de kilograme. Este un adevărat miracol medical și un exemplu impresionant al expertizei și dedicării medicilor.

„Intervenția chirurgicală s-a desfășurat miercuri și a decurs în limitele de siguranță. Tumoarea avea 45 pe 35 cm diametru și o greutate de 23,3 kilograme. În acest moment, pacienta se află internată pe Secția de Terapie Intensivă pentru monitorizare, fiind conștientă și cooperantă. Operația nu a durat foarte mult, aproximativ o oră. Pacienta va mai sta internată aproximativ o săptămână, pentru că dorim să ne asigurăm că nu vor apărea complicații”, a afirmat, pentru ziarul expressdebanat.ro, medicul Mircea Selaru, chirurg în cadrul Clinicii de Chirurgie III a Spitalului Județean Timișoara.

Femeia în cauză este o fostă asistentă medicală la un spital din județul Hunedoara.

Citeste si alte articole: