Banca Transilvania a preluat grupul OTP din România

Tranzacție autorizată Consiliul Concurenţei a autorizat tranzacţia prin...

Ce alcoolemie ai după ce ai băut o singură bere, valoare e destul de neașteptată

EconomieCe alcoolemie ai după ce ai băut o singură bere, valoare e destul de neașteptată

Mulți șoferi se feresc să aibă de a face cu alcoolul, mai ales atunci când trebuie să se urce la volan. Uneori, însă, se întâmplă ca posesorii de permis să consume alcool și să se urce la volan crezând că o bere va fi trecută cu vederea de oamenii legii în cazul unui control.

Un test făcut chiar de un polițist arată ce alcoolemie se înregistrează imediat după ce bei o bere, dar și după o oră de la acel moment.

Ce alcoolemie ai după o bere

Demonstrația a fost făcută de Octavian Perțea, ofițer la Poliția Rutieră din Oradea, cunoscut în mediul online pentru explicațiile pe care le oferă șoferilor în diferite situații. Acesta și-a desfăcut o bere și imediat după ce a terminat-o a făcut un test cu un etilotest. Valoarea afișată a fost de 0,28.

„Nu mă așteptam să fie o valoare așa de mare, probabil că e așa și din cauza faptului că am făcut testul imediat după ce am terminat berea”, a spus polițistul.

A repetat testul după 15 minute. Etilotestul a arătat o valoare de 0,09 mg/l.

„Asta înseamnă că este contravenție (n.r. alcoolemie între 0,01 și 0,40 mg/l), se dă o amendă de 1305 lei și se suspendă permisul pentru 90 de zile”, a explicat ofițerul.

După alte 15 minute, adică la o jumătate de oră de când a băut berea, etilotestul a arătat o valoare de 0,08 mg/l. După 45 de minute, polițistului i-a ieșit pe aparatul etilotest o alcoolemie de 0,06. La o oră după ce a băut berea, testul a arătat cifra de 0,05 mg/l.

„Bineînțeles că aveți posibilitatea să solicitați recoltarea de probe biologice de sânge, dar între timp sunt convins că alcoolul a intrat și în sânge, deci probabil în sânge va fi alcoolemia mai mare”, a precizat polițistul.

Descoperă și: Ce conține berea cu lămâie. Află din ce este făcută și dacă este ”sănătoasă”

Cât de sigură este berea fără alcool pentru șoferi

În sezonul cald, după limonadă, cea mai consumată licoare este berea. Pentru șoferi, berea fără alcool devine varianta perfectă, însă mulți încep să se îngrijoreze în ceea ce privește alcoolemia, mai ales după mai multe beri. Același polițist a făcut o cercetare și pe acest subiect, însoțită, evident, și de un test cu aparatul etilotest.

Primul test efectuat de polițist a scos în evidență faptul că după ce bărbatul a consumat o bere fără alcool aromatizată cu fructe, aparatul arăta 0.00 mg/l în aerul expirat. După cea de-a doua bere, însă, aparatul etilotest a arătat o valoare de 0.08 mg/l alcool în aerul expirat. Așadar, șoferii care cred că mai multe beri fără alcool nu le va face probleme în cazul unui control, ar face bine să se mai gândească.

Berea fără alcool are câteva beneficii în comparație cu berea obișnuită care conține alcool. Este important să reținem că, în general, consumul moderat al berii fără alcool poate fi asociat cu aceste beneficii.

Berea fără alcool are, în general, mai puține calorii decât berea obișnuită, ceea ce o face o opțiune mai sănătoasă pentru persoanele care doresc să-și mențină greutatea sau să slăbească. De asemenea, berea fără alcool conține multă apă și poate contribui la hidratarea corpului după activități fizice sau în timpul perioadelor calde.

Sursa: ego.ro 

Citeste si alte articole: