România: consumul de droguri a coborât la vârsta de 9 – 10 ani

Preşedintele Casei Naţionale de Asigurări de Sănătate...

Actele necesare pentru înscrierea la liceu 2024

În perioada 25 – 30 iulie 2024,...

Sondaj: 6 români din 10 cred că nivelul lor de bunăstare va crește

Unii români sunt optimiști. Șase din zece români...

Strâmtoarea Dardanele din Turcia a fost închisă pentru traficul maritim din cauza unui incendiu de pădure

EconomieStrâmtoarea Dardanele din Turcia a fost închisă pentru traficul maritim din cauza unui incendiu de pădure

„Traficul prin Dardanele a fost suspendat pentru ambele direcţii marţi, la ora 18:45 (ora României), din cauza intervenţiei avioanelor în incendiul de pădure din regiune, pentru a lua apă din mare în condiţii de siguranţă”, a declarat agenţia maritimă Tribeca.

Strâmtoarea Dardanele, un pasaj îngust şi semnificativ din punct de vedere istoric care leagă Marea Egee de Marea Marmara, serveşte ca o rută maritimă vitală pentru navele care călătoresc între Europa şi Asia.

Potrivit Tribeca, 15 nave care se îndreptau spre nord şi 19 nave care se îndreptau spre sud au rămas blocate de o parte şi de alta a căii navigabile. Acesta a precizat că una dintre navele care se îndreaptă spre nord şi cinci dintre cele care se îndreaptă spre sud sunt de dimensiuni considerabile, măsurând peste 200 de metri în lungime.

Navele mai mari vor aştepta trecerea până miercuri dimineaţă, ceea ce le va permite să navigheze prin strâmtoare la lumina zilei. Navele mai mici au fost iniţial programate pentru trecere marţi, a precizat agenţia.

„Remorcherele sunt pregătite să intervină în cazul în care focul se apropie de malul mării, oferind un sprijin suplimentar pentru operaţiunile de stingere a incendiilor în curs de desfăşurare”, a precizat Ministerul Transporturilor într-un comunicat.

Ministrul Agriculturii şi Pădurilor, Ibrahim Yumakli, a declarat că incendiul de pădure a determinat evacuarea a şase sate aflate în calea sa.
 

Citeste si alte articole: