Banca Transilvania a preluat grupul OTP din România

Tranzacție autorizată Consiliul Concurenţei a autorizat tranzacţia prin...

S&P Global a retrogradat ratingurile pentru mai multe bănci regionale din SUA

EconomieS&P Global a retrogradat ratingurile pentru mai multe bănci regionale din SUA

O campanie de majorare a dobânzilor a Rezervei Federale din SUA a crescut costurile depozitelor la bănci, care au fost forţate să plătească dobânzi mai mari pentru a împiedica deponenţii să fugă către alte alternative cu randament ridicat.

S&P a redus ratingurile Associated Banc-Corp şi Valley National Bancorp privind riscurile de finanţare şi dependenţa mai mare de depozitele intermediate, în timp ce ratingurile UMB Financial Corp, Comerica Bank (CMA) şi KeyCorp au fost retrogradate din cauza ieşirilor mari de depozite şi a dobânzilor mari.

Acţiunile KeyCorp au scăzut cu 1%, în timp ce titlurile Comerica, Valley National, UMB Financial şi Associate Banc-Corp au scăzut între 0,3% şi 0,8%.

S&P a redus, de asemenea, perspectivele S&T Bank şi River City Bank de la ”stabile” la ”negative”, invocând o expunere mai mare la CRE.

Acţiunea agenţiei va face împrumuturile mai costisitoare pentru sectorul bancar aflat în dificultate, care încearcă să scuture efectele crizei de la începutul acestui an, când prăbuşirea Silicon Valley Bank şi Signature Bank a declanşat o pierdere a încrederii şi a dus la o criză a depozitelor la mai multe bănci regionale.

Costurile de împrumut la nivel global au crescut şi ele, randamentele Trezoreriei SUA atingând cel mai mare nivel din ultimii 16 ani, pe măsură ce problemele de pe piaţa de obligaţiuni au intrat marţi în a şasea săptămână.

Acţiunea S&P a survenit la câteva săptămâni după retrogradări similare efectuate de agenţia de evaluare financiară Moody’s, care a scăzut ratingurile pentru 10 bănci din SUA şi a plasat şase, inclusiv Bank of New York Mellon, US Bancorp, State Street şi Truist Financial, sub supraveghere pentru posibile retrogradări.

Un analist de la Fitch, ultima dintre cele trei mari agenţii de rating, a declarat săptămâna trecută pentru CNBC că mai multe bănci din SUA, inclusiv JPMorgan Chase, ar putea fi supuse unor retrogradări dacă ”mediul de operare” al sectorului se va deteriora în continuare.

 

Citeste si alte articole: