Șoferilor testaţi pozitiv cu aparatul Drager5000 nu li se face dosar penal

Fără dosar penal După discuțiile de zilele trecute,...

Piețe de investiții. Oportunități de explorat în 2024

Piețe de investiții Specialiștii au o serie de...

Moscova, sub atac. Putin, somat de spionii săi să-l demită pe Șoigu și să anunțe mobilizarea

ExterneMoscova, sub atac. Putin, somat de spionii săi să-l demită pe Șoigu și să anunțe mobilizarea

Moscova, sub atac. Putin, somat de spionii săi să-l demită pe Șoigu și să anunțe mobilizarea. Rusia a susținut că a dejucat două atacuri cu drone ale ucrainenilor luni dimineață, care au provocat haos pe toate aeroporturile majore din Moscova și întreruperi a sute de zboruri.

Moscova, sub atac. Putin, somat de spionii săi să-l demită pe Șoigu și să anunțe mobilizarea, după ce explozii au zguduit Moscova luni dimineață, închizând toate aeroporturile capitalei.

Presa rusească anunță că apărarea antiaeriană a blocat una dintre drone în districtul Ruzski de la vest de capitală și, ulterior, a distrus o alta în districtul Istrinski din apropiere.

Moscova, sub atac. Putin, somat de spionii săi să-l demită pe Șoigu și să anunțe mobilizarea

Cel puțin două persoane au fost rănite când una dintre dronele doborâte a căzut într-o casă din suburbia Istrinski, a declarat un guvernator regional.

UAV-ul ar fi explodat aproape de conacul propagandistei ruse și fanatice pro-război Margarita Simonian, potrivit presei ruse citată de The Sun.

Șefa imperiului mass-media de stat RT – poreclită „Păpușa de fier” a lui Putin – s-a plâns pe Telegram că drona a fost doborâtă „pe stradă, lângă noi”, în suburbia bogătașilor a Moscovei.

Aeroporturile importante din Moscova – Șeremetievo, Vnukovo, Domodedovo și Jukovski – au fost închise timp de două ore, deoarece spațiul aerian din jurul capitalei a fost închis conform planului de urgență pentru atac cu drone.

Serviciile secrete ruse nu-i mai tolerează pe Șoigu și Gherasimov

Ofițeri din serviciile de informații ale Rusiei i-au cerut lui Putin să-l concedieze pe ministrul Apărării, Serghei Șoigu, și pe șeful Statului Major, generalul Valeri Gherasimov și să treacă la un război mai agresiv.

Mulți membri ai elitei ruse au fost surprinși de răspunsul slab al lui Putin la revolta lui Evgheni Prigojin și eșecul ulterioar de a-l pedepsi pe liderul Grupului Wagner.

Acest lucru a stârnit îngrijorări în rândul oficialilor ruși cu privire la potențialul de opoziție la nivel înalt față de Putin sau la alte provocări.

În plus, nemulțumirea față de eșecurile Rusiei pe câmpul de luptă se acutizează.

Până acum, Șoigu și Gherasimov au rămas pe funcțiile lor, deși mulți militari sunt de acord cu Prigojin, că cei doi nu pot obține nicio victorie.

Potrivit a două surse Bloomberg, încercarea lui Prigojin de a-i disloca pe cei doi oficiali a avut un anumit sprijin din partea agențiilor cheie de securitate a statului.

Cei din linia dură a securității vor să-l înlocuiască pe Șoigu ca parte a unei tranziții către un război mai agresiv, inclusiv mobilizare pe scară largă și legea marțială, potrivit pravda.com.ua.

Citeste si alte articole: