Programul plimbărilor cu vaporașul pe lacul din Parcul IOR a suferit modificări

Primăria Sectorului 3 anunță că programul plimbărilor...

Parcul Liniei din Sectorul 6 trece în Faza II

Pe 8 aprilie, Consiliul General al Municipiului...

Colegiul German „Goethe” e posibil să se extindă, anunță Clotilde Armand

Primarul Sectorului 1, Clotilde Armand, a declarat...

Frans Timmermans a demisionat din funcţia de vicepreşedinte al Comisiei Europene

ExterneFrans Timmermans a demisionat din funcţia de vicepreşedinte al Comisiei Europene

Comisia Europeană a anunţat, marţi, că olandezul Frans Timmermans a demisionat din funcţia de vicepreşedinte, informează AFP, citată de Agerpres.

Frans Timmermans fusese confirmat cu câteva ore înainte pe prima poziţie din lista unei coaliţii a social-democraţilor şi ecologiştilor din Olanda, pentru alegerile din 22 noiembrie.

Atribuţiile sale privind politicile de mediu şi climatice ale Uniunii Europene vor fi preluate „temporar” de un alt vicepreşedinte al Comisiei, slovacul Maros Sefcovic, arată un comunicat al executivului european.

Ursula von der Leyen, președinta Comisiei Europene, și-a exprimat recunoștința față de fostul vicepreședinte pentru întreaga sa activitate în slujba Comisiei și a cetățenilor UE. Aceasta i-a acceptat demisia cu efect imediat, se arată într-un comunicat al Comisiei Europene.

„Îi mulțumesc lui Frans Timmermans pentru munca sa plină de pasiune și neobosită pentru a face din Green Deal o realitate. A fost un membru cheie din grupul de comisari. Datorită contribuției sale excelente și a angajamentului personal puternic, am făcut pași uriași în direcția îndeplinirii obiectivelor Uniunii Europene de a deveni primul continent neutru din punct de vedere climatic și am contribuit la creșterea ambiției globale pentru atingerea neutralității climatice. Contribuția lui Frans Timmermans în cadrul Comisiei și în proiectul european depășește cu mult Green Deal. El a contribuit la modelarea a numeroase proiecte ale Comisiei, într-un adevărat stil colegial”, a transmis Ursula von der Leyen.

Citeste si alte articole: