Câştigul salarial mediu net a crescut cu 12,7% în interval de un an

Câştigul salarial mediu În luna mai 2024, câştigul...

Cod roșu și pe șine. Trenurile circulă cu viteză redusă

Trenurile circulă cu viteză redusă. Traficul feroviar se...

Eurostat: Aproape un sfert dintre români nu își permit o masă adecvată

Studiu Eurostat Aproape 1 din 10 locuitori ai...

UE: Qualcomm trebuie să solicite aprobarea Bruxelles-ului pentru preluarea producătorului israelian de cipuri Autotalks

EconomieUE: Qualcomm trebuie să solicite aprobarea Bruxelles-ului pentru preluarea producătorului israelian de cipuri Autotalks

Comisia Europeană a citat importanţa acordului pentru producătorii de echipamente originale şi pentru alţii care au nevoie de acces la semiconductori.

Organismul de supraveghere a concurenţei din UE a declarat că 15 ţări UE, inclusiv Franţa, Irlanda, Italia, Ţările de Jos, Polonia, Spania şi Suedia, i-au cerut să examineze acordul.

Qualcomm va trebui să obţină aprobarea antitrust  a UE înainte de a putea finaliza afacerea.

”Tranzacţia ar combina doi dintre principalii furnizori de semiconductori V2X din SEE (Spaţiul Economic European).

Tehnologia V2X este cheia pentru îmbunătăţirea siguranţei rutiere, managementul traficului şi reducerea emisiilor de CO2, precum şi pentru implementarea vehiculelor autonome. De aceea, este important să ne asigurăm că clienţii, cum ar fi producătorii de echipamente originale sau administratorii de infrastructură, păstrează acces la tehnologia V2X la preţuri şi condiţii competitive”, a declarat Comisia într-un comunicat.

Qualcomm, care a anunţat preluarea planificată în mai, pentru a-şi extinde afacerile legate de autovehicule, nu a răspuns imediat unei cereri de comentarii.

Autotalks produce cipuri dedicate utilizate în sectorul tehnologiei de comunicaţii V2X pentru vehicule cu echipaj şi fără şofer, cu scopul de a îmbunătăţi siguranţa rutieră.

 

Citeste si alte articole: