Câştigul salarial mediu net a crescut cu 12,7% în interval de un an

Câştigul salarial mediu În luna mai 2024, câştigul...

Cod roșu și pe șine. Trenurile circulă cu viteză redusă

Trenurile circulă cu viteză redusă. Traficul feroviar se...

Eurostat: Aproape un sfert dintre români nu își permit o masă adecvată

Studiu Eurostat Aproape 1 din 10 locuitori ai...

Actorul Dorel Vișan dezvăluie secretul tinereții: Alimentație sănătoasă, cu legume și fructe din grădina proprie

MedicalActorul Dorel Vișan dezvăluie secretul tinereții: Alimentație sănătoasă, cu legume și fructe din grădina proprie

Actorul Dorel Vișan pare că a găsit secretul tinereții veșnice, bucurându-se de sănătate la 86 de ani.

Rețeta, este una cât se poate de simplă, și nu este tăinuită de marele actor român, dimpotrivă, de câte ori are ocazia, Dorel Vișan mărturisește cum reușește să-și mențină o stare bună a sănătății.

Secretul constă într-o alimentație sănătoasă, explică Dorel Vișan, precizând că de cele mai multe ori mănâncă ceea ce cultivă în grădina proprie.

„Lumea s-a schimbat și ce-a fost verde s-a uscat. La noi, în magazine cumperi moartea cu căruciorul. Atunci când lumea își umple cărucioarele cu tot felul de lucruri în mai toate magazinele astea moderne nu realizează că faci de fiecare dată un pas mic spre moarte!”, a declarat, pentru Cancan, marele actor român.

Acesta este motivul pentru care Dorel Vișan se ocupă de propria seră, aflată la circa 30 de kilometri de Cluj. Acolo cultivă în fiecare an roșii, castraveți verzi, ardei grași, dar și spanac și ceapă.

„Anul acesta am folosit ca sămânță pentru roșii ceva mai aparte. Mi-a ieșit o producție mică, dar cu rezultate foarte gustoase. În sensul că roșiile din acest an au fost mari, unele cântărind și aproape un kilogram. Așa că nu am dăruit cu găletușa amicilor apropiați rezultatele muncii mele, ci cu bucata. Am oferit una sau două roșii, mari, ca lumea să vadă că mai există cu adevărat legume așa cum mâncau odinioară și părinții și bunicii noștri”, a precizat Dorel Vișan.

Dorel Vișan a dezvăluit și o dietă simplă, pe care o ține în fiecare an și pe care poate să o urmeze oricine își dorește o sănătate bună, anume cura de castraveți. Practic, castraveții se mănâncă dimineața, pe stomacul gol.

În opinia actorului, dietele constante cu castravete verde ajută organismul să lupte mai bine contra grăsimilor.

„În fiecare primăvară și vară fac așa ceva în fiecare dimineață și vă asigur că rezultatele sunt bune. Mă ajută să nu îmbătrânesc poate la fel de repede, deși pe la noi, prin Ardeal, străbunii mei nu vorbeau despre bătrânețe. Ei preferau să spună că crești în vârstă, că devii mai înțelept. Lumea modernă a fost însă de altă părere și a ales altceva”, explică actorul Dorel Vișan.

Citeste si alte articole: