Câştigul salarial mediu net a crescut cu 12,7% în interval de un an

Câştigul salarial mediu În luna mai 2024, câştigul...

Cod roșu și pe șine. Trenurile circulă cu viteză redusă

Trenurile circulă cu viteză redusă. Traficul feroviar se...

Eurostat: Aproape un sfert dintre români nu își permit o masă adecvată

Studiu Eurostat Aproape 1 din 10 locuitori ai...

ONU denunță un nou atac ”odios”, după bombardamentul rusesc asupra civililor din orașul Cerhihiv

ExterneONU denunță un nou atac ”odios”, după bombardamentul rusesc asupra civililor din orașul Cerhihiv

Organizaţia Naţiunilor Unite (ONU) a denunţat sâmbătă un nou atac rus ”odios” care a vizat civili în centrul oraşului Cernigău (Cerhihiv), în nordul Ucrainei, atac ce a făcut cel puţin şapte morţi şi 110 răniţi, potrivit autorităţilor locale.

Organizaţia Naţiunilor Unite (ONU) denunţat într-un comunicat coordonatoarea umanitară a ONU în Ucraina, Denise Brown.să ataci piaţa principală a unui mare oraş, dimineaţa, în timp ce oamenii se plimbă, unii ducându-se la biserică pentru a celebra o sărbătoare religioasă.

„Condamn această schemă repetată de bombardamente ruse asupra unor zone populate din Ucraina, (bombardamente) ce cauzează morţi, distrugeri masive şi nevoi umanitare tot mai mari”, a subliniat responsabila ONU.

Atacul s-a soldat cu cel puțin 7 morți și 110 răniți

„Aceasta trebuie să se oprească”, a mai cerut Denise Brown, la câteva ore după acest atac sângeros asupra oraşului Cernigău, în nordul Ucrainei.

Acest atac cu rachete, care a avut loc în dimineaţa zilei de sâmbătă, s-a soldat cu cel puţin şapte morţi şi 110 răniţi, un bilanţ greu în acest oraş situat la 100 de km de frontiera cu Rusia.

Citeste si alte articole: