Șoferilor testaţi pozitiv cu aparatul Drager5000 nu li se face dosar penal

Fără dosar penal După discuțiile de zilele trecute,...

Piețe de investiții. Oportunități de explorat în 2024

Piețe de investiții Specialiștii au o serie de...

China lansează manevre militare în jurul Taiwanului ca avertisment

ExterneChina lansează manevre militare în jurul Taiwanului ca avertisment

China a lansat sâmbătă manevre militare în jurul Taiwanului ca un „avertisment sever”, potrivit presei de stat, după ce Beijingul a protestat împotriva unei escale în Statele Unite a vicepreşedintelui insulei, William Lai, informează AFP.

„Comandamentul zonei de est al Armatei Populare de Eliberare din China a lansat sâmbătă patrule aeriene şi maritime comune şi exerciţii militare ale forţelor navale şi aeriene în jurul insulei Taiwan” menite să testeze capacitatea navelor şi avioanelor chineze „de a prelua controlul spaţiilor aeriene şi maritime”, a scris agenţia oficială de ştiri New China, citând armata.

Lai, favorit la următoarele alegeri prezidenţiale taiwaneze care vor avea loc în luna ianuarie, s-a întors vineri din Statele Unite, unde a făcut escale în drum spre şi dinspre Paraguay, deşi a ţinut discursuri în timp ce se afla în SUA.

Ministerul apărării din Taiwan a condamnat ferm exerciţiile militare chineze din apropiere insulei spunând că va trimite forţe adecvate pentru a răspunde şi dând asigurări că are capacitatea, determinarea şi încrederea de a asigura securitatea naţională, informează Reuters.

„Lansarea exerciţiului militar de această dată nu numai că nu ajută pacea şi stabilitatea în Strâmtoarea Taiwan, dar, de asemenea evidenţiază mentalitatea militaristă (a Chinei), a afirmat ministerul de la Taipei într-o declaraţie.

China consideră Taiwanul guvernat democratic ca un teritoriu ce îi aparţine, în pofida obiecţiilor puternice ale guvernului de la Taipei.

Citeste si alte articole: