Câştigul salarial mediu net a crescut cu 12,7% în interval de un an

Câştigul salarial mediu În luna mai 2024, câştigul...

Cod roșu și pe șine. Trenurile circulă cu viteză redusă

Trenurile circulă cu viteză redusă. Traficul feroviar se...

Eurostat: Aproape un sfert dintre români nu își permit o masă adecvată

Studiu Eurostat Aproape 1 din 10 locuitori ai...

Vladimir Putin nu împinge Belarusul la război! Lukașenko: Nu vom participa niciodată la acest război

ExterneVladimir Putin nu împinge Belarusul la război! Lukașenko: Nu vom participa niciodată la acest război

Vladimir Putin nu împinge Belarusul la război, spune Aleksandr Lukaşenko. Președintele Belarus spune că există o singură situație în care se va alătura războiului.

Vladimir Putin nu împinge Belarusul la război

Vladimir Putin nu împinge Belarusul să intre în războiul din Ucraina, spune președintele Aleksandr Lukaşenko, un bun prieten de-al liderului de la Kremlin.

Acesta a oferit un interviu pentru presa internațională, în care precizează că dacă ucrainenii nu vor trece niciodată granița Belarusului, atunci țara nu va participa niciodată la război.

„Să implice Belarusul (…), ce ar ieşi din asta? Nimic. Dacă voi, ucrainenii, nu treceţi graniţa noastră, nu vom participa niciodată la acest război. În acest război fierbinte. Dar vom ajuta mereu Rusia – ei sunt aliaţii noştri”, a declarat acesta.

Putin și-a îndeplinit obiectivele în Ucraina

Aleksandr Lukaşenko și-a exprimat convingerea că Putin și-a îndeplinit efectiv obiectivele în „operațiunea militară specială” desemnată de Rusia în Ucraina.

El a mai sugerat că ambele părți ar trebui să se angajeze în discuții diplomatice, abordând toate aspectele, inclusiv soarta Crimeei și a altor regiuni ucrainene revendicate de Moscova.

„Obiectivele sale (ale Rusiei) au fost deja îndeplinite până în prezent. Ucraina nu se va comporta niciodată atât de agresiv faţă de Rusia după sfârşitul acestui război, aşa cum a făcut înainte de război”, a spus Aleksandr Lukaşenko în interviul oferit jurnalistei ucrainene pro-ruse Diana Pancenko.

Belarus va răspunde amenințărilor

Aleksandr Lukaşenko a lansat un avertisment cu privire la potențialul răspuns al Belarusului la o agresiune externă, care ar putea implica utilizarea armelor nucleare pe care Moscova le-a amplasat în interiorul granițelor sale.

„Nu poate exista decât o singură ameninţare – agresiunea împotriva ţării noastre. Dacă agresiunea împotriva ţării noastre începe din Polonia, Lituania, Letonia, vom răspunde imediat cu tot ce avem”, a subliniat Aleksandr Lukaşenko.

Președintele din Belarus a reamintit, în cadrul interviului, că țara sa și Ucraina au mai avut contacte directe, însă liderul de la Kiev a decis sistarea acestora.

Tot în interviul publicat joi după-amiaza, Aleksandr

Lukaşenko a spus că ultimul contact de acest fel a avut loc în urmă cu câteva luni. Tot atunci a avut loc și o discuție cu privire la eventualitatea intrării Belarusului în război.

Citeste si alte articole: