Câştigul salarial mediu net a crescut cu 12,7% în interval de un an

Câştigul salarial mediu În luna mai 2024, câştigul...

Cod roșu și pe șine. Trenurile circulă cu viteză redusă

Trenurile circulă cu viteză redusă. Traficul feroviar se...

Eurostat: Aproape un sfert dintre români nu își permit o masă adecvată

Studiu Eurostat Aproape 1 din 10 locuitori ai...

Prețul apartamentelor a crescut și în luna iulie, +4% pentru cele noi, +5% pentru cele vechi

ImobiliarePrețul apartamentelor a crescut și în luna iulie, +4% pentru cele noi, +5% pentru cele vechi

În luna iulie, prețul pe metru pătrat solicitat pentru vânzarea apartamentelor noi a crescut cu 4% față de aceeași lună a anului anterior, în timp ce prețul apartamentelor vechi a crescut cu 5%, arată datele Storia.

În București, prețul solicitat pentru vânzarea unui apartament nou în luna iulie a fost de 1.522 de euro/metru pătrat, cu 2% mai ridicat față de luna anterioară.

Prețul mediu de cerere pe metru pătrat pentru un apartament vechi a fost de 1.639 euro. Față de aceeași perioadă a anului trecut, prețul a crescut cu 3%, iar față de luna anterioară cu 2%.

La Cluj-Napoca, prețul de cerere pentru un apartament nou a fost de 2.488 euro/metru pătrat, la același nivel cu cel din luna anterioară. Față de aceeași perioadă a anului trecut, prețul a crescut cu 5%.

În cazul apartamentelor vechi, prețul de cerere a fost de 2.393 de euro/metru pătrat, cu 6% mai ridicat față de aceeași perioadă a anului trecut.

În al treilea cel mai scump oraș din țară, Brașov, prețul mediu de cerere pentru apartamentele noi a fost cu 9% față de aceeași lună a anului trecut, ajungând la 1.949 euro/metru pătrat, iar apartamentele vechi au avut un preț mediu de cerere de 1.576 euro/metru pătrat, cu 4% mai mare față de 2022.

MONEY BUZZ | ȘTIRI BUSINESS| ȘTIRI ECONOMICE | ȘTIRI FINANCIARE |

CITEȘTE ȘI: În iulie s-au vândut peste 50.000 imobile la nivel național

Vezi sursa originala: Moneybuzz.ro

Citeste si alte articole: