Genunchiul lui Nole. Călcâiul lui Ahile al sportului alb

Genunchiul lui Djokovic dezvăluie de fapt zona...

Mai multe restaurante din Aeroportul Otopeni, închise temporar de ANPC

Restaurante închise ANPC a închis temporar mai multe...

Ciolacu: „Va fi o reformă fiscală”

Anunțul premierului Premierul Marcel Ciolacu a transmis, luni,...

e medicamente nu sunt niciodată recomandate pentru bebeluși

Medicale medicamente nu sunt niciodată recomandate pentru bebeluși

Există unele medicamente care nu sunt niciodată recomandate pentru bebeluși, deoarece pot fi periculoase sau pot avea efecte adverse grave asupra sănătății lor.

Medicamente ce nu pot fi administrate bebelușilor:

  1. Aspirina: Aspirina nu trebuie administrată bebelușilor și copiilor mici, deoarece poate fi asociată cu un risc crescut de sindrom Reye, o afecțiune rară, dar gravă, care poate afecta creierul și ficatul.
  2. Medicamente pentru tuse și răceală cu anumite ingrediente active: Unele ingrediente active, cum ar fi pseudoefedrina sau dextrometorfanul, pot fi contraindicate sau pot avea efecte adverse serioase asupra bebelușilor. Întotdeauna verificați eticheta medicamentului și consultați medicul sau farmacistul înainte de a administra orice medicament pentru tuse și răceală bebelușului.
  3. Ibuprofenul și paracetamolul în anumite circumstanțe: Ibuprofenul și paracetamolul pot fi date la copii, dar numai sub supravegherea și indicațiile unui medic sau farmacist. Dozele  pot varia în funcție de vârstă și greutatea bebelușului, deci este important să consultați medicul înainte de a le administra.
  4. Medicamentele eliberate fără prescripție medicală: Este important să nu îi administrați orice medicament eliberat fără prescripție medicală fără a cere mai întâi sfatul medicului sau farmacistului, deoarece anumite medicamente pot fi contraindicate pentru bebeluși sau pot interacționa cu alte medicamente pe care le primesc.

Este esențial să consultați întotdeauna medicul sau farmacistul înainte de a administra orice medicament bebelușului. Aceștia vă pot oferi instrucțiuni precise și sigure în funcție de vârsta, greutatea și starea de sănătate a bebelușului.

Citeste si alte articole: