Genunchiul lui Nole. Călcâiul lui Ahile al sportului alb

Genunchiul lui Djokovic dezvăluie de fapt zona...

Mai multe restaurante din Aeroportul Otopeni, închise temporar de ANPC

Restaurante închise ANPC a închis temporar mai multe...

Ciolacu: „Va fi o reformă fiscală”

Anunțul premierului Premierul Marcel Ciolacu a transmis, luni,...

Administraţia Biden va şterge automat datorii studenţeşti de 39 de miliarde de dolari, pentru 804.000 de împrumutaţi

EconomieAdministraţia Biden va şterge automat datorii studenţeşti de 39 de miliarde de dolari, pentru 804.000 de împrumutaţi

Scutirea este rezultatul remedierii planurilor de rambursare bazate pe venit ale sistemului de împrumuturi pentru studenţi.

În cadrul acestor planuri de rambursare, împrumutaţii beneficiază de anularea de către guvern a oricărei datorii rămasă, după ce au efectuat plăţi timp de 20 de ani sau 25 de ani, în funcţie de momentul în care s-au împrumutat şi de tipul de împrumut şi de plan.

În trecut, plăţile care ar fi trebuit să apropie un împrumutat de a nu avea datorii nu au fost luate în considerare, potrivit administraţiei Biden.

”De prea mult timp, împrumutaţii au căzut prin fisurile unui sistem defect, care nu a reuşit să ţină evidenţa exactă a progresului lor către iertare”, a declarat într-un comunicat secretarul american pentru Educaţie, Miguel Cardona.

Pentru a-i aduce pe oameni peste linia de iertare, administraţia Biden a numărat plăţile pentru debitorii care şi-au întrerupt plăţile în anumite amânări şi abateri şi pentru cei care au făcut plăţi parţiale sau întârziate.

Deşi iertarea este o victorie uriaşă pentru împrumutaţi, este o uşurare la care aceştia aveau dreptul, a spus Persis Yu, director executiv adjunct la Centrul de protecţie a împrumutaţilor pentru studii.

”Nu vă înşelaţi – peste 804.000 de oameni primesc ajutor prin această acţiune din cauza a 804.000 de eşecuri – şi acesta este doar vârful aisbergului. Oamenii muncitori au suferit daune colaterale din cauza unui sistem disfuncţional de împrumut pentru studenţi”, a spus Yu într-un comunicat.

Anunţul vine la câteva săptămâni după ce Curtea Supremă a respins planul amplu de iertare a împrumuturilor pentru studenţi al preşedintelui Joe Biden, care ar fi oferit ajutor pentru aproximativ 37 de milioane de oameni.

Departamentul pentru Educaţie va anunţa împrumutaţii eligibili în zilele următoare.

 

Citeste si alte articole: