România: consumul de droguri a coborât la vârsta de 9 – 10 ani

Preşedintele Casei Naţionale de Asigurări de Sănătate...

Actele necesare pentru înscrierea la liceu 2024

În perioada 25 – 30 iulie 2024,...

Sondaj: 6 români din 10 cred că nivelul lor de bunăstare va crește

Unii români sunt optimiști. Șase din zece români...

Tipuri de vaccinuri ce se fac copiilor până la 1 an

MedicalTipuri de vaccinuri ce se fac copiilor până la 1 an

Există mai multe vaccinuri recomandate pentru copiii în primul an de viață, în funcție de programul de vaccinare adoptat în fiecare țară.

Iată câteva exemple de vaccinuri comune administrate copiilor până la vârsta de 1 an:

  1. Vaccinul împotriva tuberculozei (BCG): Acest vaccin protejează împotriva tuberculozei și este de obicei administrat la naștere sau în primele luni de viață, în funcție de practicile naționale.
  2. Vaccinul împotriva hepatitei B: Acest vaccin protejează împotriva hepatitei B și se administrează de obicei în primele 24 de ore după naștere și în continuare în cadrul programului de vaccinare.
  3. Vaccinul hexavalent (DTaP-HBV-IPV/Hib): Acest vaccin combinat protejează împotriva difteriei, tetanosului, pertussisului (tuse convulsivă), hepatitei B, poliomielitei și Haemophilus influenzae tip b. Se administrează în mai multe doze în primele luni de viață.
  4. Vaccinul pneumococic conjugat: Acest vaccin protejează împotriva infecțiilor bacteriene cauzate de pneumococi. Se administrează în mai multe doze în primele luni de viață.
  5. Vaccinul împotriva rotavirusului: Acest vaccin protejează împotriva gastroenteritei cauzate de rotavirus. Se administrează în mai multe doze în primele luni de viață.
  6. Vaccinul împotriva poliomielitei: Acest vaccin protejează împotriva poliomielitei și se administrează în mai multe doze în primele luni de viață.
  7. Vaccinul împotriva difteriei, tetanosului și pertussisului (DTaP): Acest vaccin protejează împotriva difteriei, tetanosului și pertussisului și se administrează în mai multe doze în primele luni de viață.
  8. Vaccinul împotriva Haemophilus influenzae tip b (Hib): Acest vaccin protejează împotriva infecțiilor cauzate de Haemophilus influenzae tip b și se administrează în mai multe doze în primele luni de viață.

Este important să urmați programul de vaccinare recomandat de către medicul pediatru sau de autoritățile competente. Programul de vaccinare oferă protecție împotriva unor boli grave și ajută la menținerea sănătății copilului dumneavoastră.

Citeste si alte articole: