Genunchiul lui Nole. Călcâiul lui Ahile al sportului alb

Genunchiul lui Djokovic dezvăluie de fapt zona...

Mai multe restaurante din Aeroportul Otopeni, închise temporar de ANPC

Restaurante închise ANPC a închis temporar mai multe...

Ciolacu: „Va fi o reformă fiscală”

Anunțul premierului Premierul Marcel Ciolacu a transmis, luni,...

Mobilizare uriașă la centrul rezidențial din Timișoara închis de autorități

Din OrasMobilizare uriașă la centrul rezidențial din Timișoara închis de autorități

Comunitatea a reacționat promp după închiderea temporară a centrului rezidențial pentru persoanele fără adăpost, deținut de Fundația Timișoara 89 în zona Freidorf. Într-un efort comun, s-au realizat rapid lucrări de renovare și reparații la locație, în speranța că autoritățile vor permite redeschiderea centrului și reîntoarcerea celor peste 40 de beneficiari.

„Luni după masă au închis Timișoara 89. Ieri au scos de acolo beneficiarii. ”Gravele” abateri găsite de armata de control care a descins luni la Fundația 89 și a închis centrul au fost remediate. Ba mai mult, datorită generozității oamenilor, nu a Guvernului, acum centrul are saltele noi și acoperișul unei căsuțe e nou. Sper ca la verificarea care urmează, prefectul PSD nu va mai inventa alte motive și va deschide înapoi centrul. După trei zile de coșmar, oamenii să fie lăsați să se întoarcă în casa lor. Ce credibilitate mai pot avea instituțiile când se coboară la nivelul de desant politic? Cum spălăm frica și neîncrederea pe care au adus-o în mintea beneficiarilor, ca să deturneze atenția de la adevăratul scandal? Care nu e în Timișoara. A meritat? Zilele astea, spiritul Timișoarei s-a aprins din nou: zeci de persoane și companii s-au implicat, oamenii au ripostat și au devenit solidari cu Timișoara 89. Mă înclin”, a declarat Dominic Fritz.

Fundația Timișoara 89, condusă de scriitorul Petru Ilieșu, este prima fundație umanitară înființată după Revoluția din 1989. Centrul rezidențial al fundației oferă servicii pentru un număr de 45 de persoane. Primăria Timișoara susține financiar acest centru, acoperind o parte din costuri.

Citeste si alte articole: