A început Lights On – The Night-Art Festival, la Timișoara

A început festivalul Lights On - The...

Tineri prinși drogați pe străzile din Timișoara 

Tot mai mulți tineri sunt depistați droguri...

Medicamente necesare atunci când pleci cu copiii în vacanță

MedicalMedicamente necesare atunci când pleci cu copiii în vacanță

Atunci când pleci în vacanță cu copiii, este important să ai la tine unele medicamente de bază pentru a face față posibilelor probleme de sănătate care pot apărea în timpul călătoriei.

Iată câteva medicamente care ar trebui incluse în trusa de călătorie:

  1. Analgezice și febrifuge: Paracetamolul este util pentru reducerea febrei și a durerilor de cap, durerilor musculare sau durerilor de dinți. Asigură-te că respecți doza adecvată în funcție de vârsta și greutatea copiilor.
  2. Antihistaminice: Un antihistaminic oral poate fi util în caz de alergii sau reacții alergice ușoare, precum mâncărime, înroșire sau umflături ale pielii. Consultă medicul sau farmacistul pentru a alege un antihistaminic potrivit vârstei copilului tău.
  3. Rehidratanți orali: În cazul în care copilul tău se deshidratează din cauza diareei sau a vărsăturilor, poți avea la îndemână soluții de rehidratare orală (de exemplu, soluții cu electroliți). Acestea ajută la restabilirea echilibrului electrolitic și hidratarea adecvată a organismului.
  4. Medicamente pentru indigestie și greață: În cazul în care copilul tău se confruntă cu simptome de indigestie, arsuri la stomac sau greață, poți avea la îndemână medicamente adecvate vârstei sale, precum antiacidele sau medicamentele anti-greață. Întreabă medicul sau farmacistul despre ele.
  5. Un antiseptic și pansamente: Asigură-te că ai un antiseptic (de exemplu, iod sau alcool) și pansamente sterile pentru tratarea tăieturilor, zgârieturilor sau a altor leziuni minore.
  6. Medicamente pentru alergii: În cazul în care copilul tău are alergii cunoscute (de exemplu, la alimente, înțepături de insecte sau polen), asigură-te că ai la tine medicamentele specifice recomandate de medicul său, cum ar fi auto-injectoarele cu epinefrină pentru reacții alergice grave.

Este important să consulți medicul copilului tău înainte de călătorie pentru a primi sfaturi și recomandări specifice în funcție de nevoile și condițiile individuale ale copilului tău. În plus, asigură-te că verifici regulile și reglementările privind transportul și administrarea medicamentelor în țara în care călătorești, pentru a evita orice probleme legate de controlul vamal și de accesul la medicamente necesare în timpul călătoriei.

Citeste si alte articole: