România: consumul de droguri a coborât la vârsta de 9 – 10 ani

Preşedintele Casei Naţionale de Asigurări de Sănătate...

Actele necesare pentru înscrierea la liceu 2024

În perioada 25 – 30 iulie 2024,...

Sondaj: 6 români din 10 cred că nivelul lor de bunăstare va crește

Unii români sunt optimiști. Șase din zece români...

Turcia acţionează pentru extinderea acordului privind transportul cerealelor pe Marea Neagră, care expiră luna aceasta / Erdogan; Ne-am arătat solidaritatea cu Ucraina prin ajutor politic, economic, umanitar şi tehnic

EconomieTurcia acţionează pentru extinderea acordului privind transportul cerealelor pe Marea Neagră, care expiră luna aceasta / Erdogan; Ne-am arătat solidaritatea cu Ucraina prin ajutor politic, economic, umanitar şi tehnic

Preşedintele ucrainean Volodymir Zelensk a declarat sâmbătă dimineaţa că a discutat problema cu preşedintele turc Recep Tayyip Erdogan la Istanbul şi a subliniat că Marea Neagră ar trebui să fie o zonă de siguranţă, nu a „aşa-numitelor conflicte îngheţate”.

Erdogan a afirmat că Turcia lucrează la extinderea acordului şi că va vorbi cu preşedintele rus Vladimir Putin despre această chestiune.

Preşedintele turc a spus că, în loc să reînnoiască un acord pe un an la fiecare două luni, speră că acesta ar putea fi pus în aplicare pentru o perioadă de doi ani, cu reînnoire la fiecare trei luni. Acordul actual expiră pe 17 iulie.

„Avem o înţelegere comună că nimeni nu poate spune naţiunilor noastre ce să facă în regiunea Mării Negre, care nu coincide cu interesele ţării noastre şi ale poporului nostru. Marea Neagră ar trebui să fie o zonă de siguranţă, cooperare şi nu o zonă de război sau orice criză sau aşa-numitele conflicte îngheţate care se pot aprinde în orice minut şi pot lovi şi afecta vieţile oamenilor”, a spus Zelensky.
Erdogan a spus că, după ce a intermediat acordul cu cereale, aproximativ 33 de milioane de tone de cereale au putut ajunge la cei care aveau nevoie de ele, în doar un an.

„Ne-am arătat solidaritatea cu Ucraina prin ajutor politic, economic, umanitar şi tehnic”, a spus Erdogan.

Citeste si alte articole: