Ministrul Energiei: Trecerea la o economie mai puţin poluantă şi mai sustenabilă nu este o alegere, ci o necesitate

EconomieMinistrul Energiei: Trecerea la o economie mai puţin poluantă şi mai sustenabilă nu este o alegere, ci o necesitate

”Astăzi, la Forumul de Afaceri Franco-Român, am discutat despre soluţiile durabile pe care România şi le propune în tranziţia ecologică şi despre cooperarea bogată dintre România şi Franţa în acest domeniu. Trecerea la o economie mai puţin poluantă şi mai sustenabilă nu este o alegere, ci o necesitate”, a scris, luni seară, pe Facebook, Sebastian Burduja.

Potrivit acestuia, ”în domeniul energiei trebuie să rezolvăm o ecuaţie triplă: tranziţia către o energie curată, accesibilă şi sigură, iar provocările cu care ne confruntăm în acest proces sunt numeroase”.

”Lucrând împreună, putem transforma provocările în oportunităţi de creştere economică. Nicio transformare nu poate fi făcută fără participarea şi colaborarea cu mediul privat, aşa că am asigurat mediul de afaceri francez şi român de întreaga mea deschidere pentru dialog”, a mai scris ministrul.

Schimburile comerciale dintre România şi Franţa au crescut cu peste 26,4%, până la 277,4 miliarde de euro în 2022, a afiemat, luni, Julien Munch, preşedintele Camerei de Comerţ şi Industrie a Franţei în România (CCIFER), în deschiderea Forumului de afaceri ”Împreună, pentru o Europă mai puternică, mai verde şi mai sigură”.

Franţa este de 30 de ani un investitor strategic în România, iar în 2022, valoarea investiţiilor franceze în România a fost de 9,7 miliarde de euro, adică aproape 10% din nivelul total de investiţii străine directe.

”Investiţiile franceze au contribuit la dezvoltarea unor domenii strategice pentru România, precum: energia, agricultura, industria automobilului, marea distribuţie alimentară, aviaţia, finanţele şi băncile, construcţiile navale, digitalizarea şi tehnologiile înalte, telecomunicaţiile, materialele de construcţii şi sănătatea”, a subliniat el.

 

 

Citeste si alte articole: