Twitter cere utilizatorilor să aibă un cont pe platforma de socializare pentru a vizualiza tweeturi

EconomieTwitter cere utilizatorilor să aibă un cont pe platforma de socializare pentru a vizualiza tweeturi

Utilizatorilor care încearcă să vadă conţinutul de pe platformă li se va cere să se înregistreze pentru un cont sau să se conecteze la un cont existent pentru a vedea tweet-urile lor preferate.

”Au fost furate date atât de mult încât a degradat serviciul pentru utilizatorii normali!” a spus Musk într-un tweet. El a adăugat că sute de organizaţii sau mai multe folosesc datele Twitter ”extrem de agresiv”, afectând experienţa utilizatorului.

Musk şi-a exprimat anterior nemulţumirea faţă de firmele de inteligenţă artificială precum OpenAI, proprietarul ChatGPT, care folosesc datele Twitter pentru a-şi instrui modelele mari de limbaj.

”Vom lua absolut măsuri legale împotriva celor care ne-au furat datele şi aşteptăm cu nerăbdare să-i vedem în instanţă, ceea ce este (optimist) peste 2 sau 3 ani de acum”, a spus el.

Într-o scrisoare adresată CEO-ului Microsoft, Satya Nadella, avocatul lui Musk, Alex Spiro, a cerut în luna mai gigantului tehnologic să efectueze un audit al utilizării conţinutului Twitter, susţinând că dezvoltatorul Windows a încălcat un acord privind utilizarea datelor companiei de socializare.

Compania a iniţiat o serie de măsuri pentru a-i aduce înapoi pe agenţii de publicitate care au părăsit platforma aflată sub proprietatea lui Musk şi pentru a creşte veniturile din abonamente prin introducerea semnelor de verificare, ca parte a programului Twitter Blue.

La începutul lunii iunie, Twitter a anunţat planuri de a se concentra pe parteneriate video, creatori şi comerţ pentru a revitaliza afacerea companiei de social media dincolo de publicitatea digitală. De asemenea, Twitter a început să taxeze utilizatorii să acceseze interfaţa sa de programare a aplicaţiilor (API), utilizată de aplicaţii şi cercetători terţi.

 

Citeste si alte articole: