Fostul Teatru Odeon din Galaţi, pus în vânzare pentru 690.000 de euro

EconomieFostul Teatru Odeon din Galaţi, pus în vânzare pentru 690.000 de euro

Bijuteria arhitecturală, recunoscută în presa vremii drept „Cel mai elegant teatru din Galaţi”, reprezintă o proprietate cu potenţial pentru investitorii care doresc să contribuie la protejarea patrimoniul cultural al oraşului. 

Construit iniţial în 1911 de către Apostol P. Papadopol, un comerciant eminent şi un filantrop apreciat, fostul Teatru Odeon reprezintă un reper istoric şi cultural.

După decesul lui Papadopol în 1914, teatrul a trecut în posesia lui Ioan D. Prodrom, o rudă apropiată şi fost partener de afaceri. Prodrom, o figură respectată în cercurile politice şi comerciale din Galaţi, a transformat teatrul într-un centru cultural. Celebru sub numele de Teatrul Odeon, a devenit unul dintre punctele de atracţie ale Galaţiului interbelic.

Clădirea, situată pe strada Domnească, are elementele arhitecturale originale intacte, faţada fiind renovată. 

De asemenea, Romania Sotheby’s International Realty are deja un istoric semnificativ de a ajuta la readucerea la viaţă a clădirilior reprezentative din oraşul Galaţi.

În Galaţi o altă clădire istorică, Casa Auschnitt, a fost vândută de compania de consultanţă imobiliară. Edificiul, unul dintre cele mai frumoase din oraş, a găzduit diverse activităţi comerciale, precum cazino şi restaurant, în ultimii ani.

Citeste si alte articole: