Se intensifică programul de reparații la drumuri și trotuare pe perioada verii în Timișoara

Din OrasSe intensifică programul de reparații la drumuri și trotuare pe perioada verii în Timișoara

Primăria Municipiului Timișoara intensifică programul de reparații la drumuri și trotuare în timpul verii, când numărul de locuitori ai orașului este mai redus din cauza vacanțelor și concediilor.

Societatea de Drumuri Municipale va efectua lucrări de reparații ample pe mai multe bulevarde și străzi din toate zonele orașului. Aceste reparații vor viza remedierea tronsoanelor degradate, nivelarea gurilor de canalizare și asigurarea unor trotuare în stare decentă pentru locuitorii din Timișoara.

„Vara aceasta intervenim pe mai multe drumuri intens circulate, bulevarde, străzi, dar și în cartiere unde lucrăm la drumuri și trotuare și vom intra și în curțile școlilor, pentru reparații la trotuare și alei. Avem deja în oraș șantiere unde schimbăm 65 de kilometri de conducte de apă-canal, inclusiv magistralele aflate pe mai multe bulevarde din oraș. Așa că, ne-am corelat lucrările de reparații cu aceste investiții și ne vom concentra pe zonele în care lucrările de înlocuire a rețelelor de apă, canal sau termoficare s-au terminat. Planul nostru este să avem zone compacte reabilitate, cu rețele subterane noi, cu drumuri și trotuare refăcute, locuri de parcare marcate”, declară primarul Timișoarei, Dominic Fritz.

Lucrările de reparații se desfășoară în intervalul cuprins între sfârșitul lunii iunie și începutul lunii septembrie.

Zona de Nord

Principalele artere de circulație care sunt supuse reparațiilor în această vară sunt Calea Circumvalațiunii, Calea Alexandru Ioan Cuza și Calea Aradului. Pe lângă lucrările majore de pe Calea Circumvalațiunii, care includ și lucrări de apă-canal, planul include și înlocuirea completă a asfaltului din Piața Consiliul Europei, refacerea și marcarea locurilor de parcare din aceeași piață, precum și reparații pe bulevardul care duce spre Piața Mărăști, Calea A. I. Cuza. Lucrările vor continua pe Calea Aradului până la Cimitirul Eroilor.
În primăvara acestui an, iar ulterior în vara anului 2022, s-a efectuat o reabilitare completă a carosabilului de pe Calea Sever Bocu (Lipovei), începând de la intrarea în Dumbrăvița și până la intersecția cu strada Divizia 9 Cavalerie. Au fost realizate intervenții pentru refacerea trotuarului deteriorat în anumite zone. La stația de transport de la intersecția cu strada Sf. Apostoli Petru și Pavel, trotuarul a fost înlocuit cu dale și s-a realizat o mică amenajare peisagistică în jurul monumentului „Eroica”. În urma lucrărilor, cablurile aeriene ilegale au fost eliminate.
În această vară, se continuă reabilitarea rețelei de apă-canal pe strada Simion Bărnuțiu, bulevardul Take Ionescu, Calea Aradului, Calea Torontalului, strada Gării, strada Gh. Dima, strada A. Demetriade, strada A. Imbroane și bulevardul Cetății.

Zona de Sud

În luna iulie, Bulevardul General Ion Dragalina va fi supus reparațiilor la nivelul trotuarelor, al spațiilor verzi și al domeniului public, pe partea dreaptă a arterei, de la pod înspre Gară. Pe Bulevardul Constantin Brâncoveanu lucrările sunt deja în desfășurare.
Echipele Municipalității repară integral segmentul Liviu Rebreanu – Tolstoi.
Menționăm că principala arteră radială, Calea Șagului – Bulevardul 16 Decembrie, este inclusă în două proiecte majore de regenerare urbană și modernizare a infrastructurii, care se află în faza de proiectare. Implementarea acestora va fi corelată cu schimbarea magistralei de apă de pe bulevard. Astfel, intervențiile vor fi minime până la momentul modernizării. În cadrul lucrărilor de reparații din timpul verii vor fi incluse și străzile adiacente, precum strada Vulturilor, strada Transilvaniei și strada Crizantemelor. Planul cuprinde reparații integrale – carosabil, trotuar, locuri de parcare.
În cartierul Steaua-Fratelia, strada Emil Zola este în curs de reparații atât la nivelul trotuarelor, cât și al carosabilului. Lucrările vizează modernizarea trotuarelor puternic deteriorate și refacerea fundației care a cedat în anumite zone.
În ceea ce privește investiția de reabilitare a rețelei de apă-canal, lucrările continuă în timpul verii pe următoarele străzi: magistrala Ripensia – Caceu, strada Torac și strada Ș. O. Iosif.

Citeste si alte articole: