România: consumul de droguri a coborât la vârsta de 9 – 10 ani

Preşedintele Casei Naţionale de Asigurări de Sănătate...

Actele necesare pentru înscrierea la liceu 2024

În perioada 25 – 30 iulie 2024,...

Sondaj: 6 români din 10 cred că nivelul lor de bunăstare va crește

Unii români sunt optimiști. Șase din zece români...

Primăria Constanţa anunţă că demolarea stadionului “Gheorghe Hagi” va începe în 10 iulie / Se va construi o arenă nouă, cu 18.000 de locuri

EconomiePrimăria Constanţa anunţă că demolarea stadionului “Gheorghe Hagi” va începe în 10 iulie / Se va construi o arenă nouă, cu 18.000 de locuri

Primăria Constanţa a anunţat miercuri, că a emis autorizaţia de desfiinţare pentru construcţiile existente pe amplasamentul complexului situat pe strada Primăverii, iar demolarea efectivă a stadionului “Gheorghe Hagi” va începe pe 10 iulie şi va dura câteva luni.

“Lucrările vor începe de la partea superioară a construcţiilor spre bază, bucată cu bucată, nivel cu nivel, respectând reglementările privind securitatea operaţiunilor de demolare. Construcţia arenei a început în anii 1950, sub conducerea arhitectului Ioan Puşchilă, fiind inaugurată pe 23 august 1954. În anii 1970, stadionul a fost supus unui proces de modernizare, prin suplimentarea capacităţii arenei”, a precizat Primăria Constanţa.

Sursa citată a transmis că, după 73 de ani, stadionul va fi pus la pământ pentru a face loc unui complex multifuncţional unic.

“Pe amplasament se va realiza un stadion de fotbal cu o capacitate de 18.500 de locuri, care va beneficia de funcţiunile şi suprafeţele necesare încadrării în categoria IV UEFA şi un stadion de atletism cu o capacitate de 1.000 de locuri.

De asemenea, clădirea stadionului va integra şi o serie de funcţiuni complementare: săli de antrenament- atletism indoor, squash/tenis de masă şi fitness, centru de conferinţe, spaţiu expoziţional, spaţii administrative, spaţii comerciale şi zone de loisir”, a mai menţionat Primăria Constanţa.

Proiectul este realizat de Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice şi Administraţiei, prin Compania Naţională de Investiţii şi UAT Constanţa şi are valoarea de 379.000.000 lei fără TVA, fiind cofinanţat de la bugetul local în cuantum de 48.000.000 lei fără TVA pentru lucrări de construcţii şi 5.000.000 lei fără TVA pentru asigurarea de utilităţi.

 

Citeste si alte articole: