A început Lights On – The Night-Art Festival, la Timișoara

A început festivalul Lights On - The...

Tineri prinși drogați pe străzile din Timișoara 

Tot mai mulți tineri sunt depistați droguri...

Ce trebuie să conțină geanta pentru maternitate

MedicalCe trebuie să conțină geanta pentru maternitate

O geantă pentru maternitate ar trebui să conțină o varietate de articole și obiecte esențiale pentru a te pregăti pentru perioada de spitalizare și primele zile după naștere. Iată o listă cu câteva elemente recomandate:

 1. Documente și acte: buletinul de identitate, cardul de sănătate, biletul de internare, rezultatele testelor medicale și orice alte documente necesare.
 2. Haine pentru mamă: pijamale confortabile, halat, șlapi sau papuci, lenjerie intimă confortabilă și sutien de alăptare.
 3. Haine pentru bebeluș: body-uri, pijamale, seturi de îmbrăcăminte, ciorăpei, căciuliță și mănuși (dacă naști în sezonul rece).
 4. Prosoape și batiste moi pentru tine și bebeluș.
 5. Produse de igienă personală: periuță și pastă de dinți, săpun, șampon, perie și pieptene pentru păr, burete, dischete demachiante și absorbante pentru sân (dacă alăptezi).
 6. Produse de igienă pentru bebeluș: șervețele umede pentru bebeluși, șampon și săpun delicat, cremă pentru scutec.
 7. Sutiene de alăptare și dischete absorbante pentru sân, dacă alăptezi.
 8. Scutece și șervetele de unică folosință pentru bebeluș.
 9. Alimente și băuturi sănătoase pentru tine, pentru a-ți menține energia.
 10. Obiecte personale: telefon și încărcător, aparat foto sau cameră video, cărți sau reviste, bani și carduri bancare.
 11. Jucării și cărți pentru bebeluș.
 12. Medicamentele pe care le iei în mod obișnuit, precum și eventualele suplimente recomandate de medicul tău.

Aceasta este o listă generală, iar conținutul exact al genții de maternitate poate varia în funcție de preferințele tale personale, recomandările medicului și durata șederii la spital. Asigură-te să vorbești cu medicul tău sau cu personalul medical despre orice recomandări specifice înainte de a pleca în maternitate.

Cu cât timp înainte trebuie pregătită geanta pentru maternitate

Este indicat să pregătești geanta pentru maternitate cu aproximativ 2-4 săptămâni înainte de termenul estimat al nașterii. Este important să fie pregătită înainte de aceasta perioadă, în cazul în care nașterea are loc mai devreme decât ai anticipat.

Pregătirea geții pentru maternitate cu suficient timp înainte îți permite să te asiguri că ai toate elementele esențiale și să faci eventualele achiziții suplimentare dacă mai ai nevoie de ceva. Acest lucru îți oferă și o liniște mentală, știind că totul este pregătit și ai tot ce ai nevoie pentru momentul nașterii.

Este o idee bună să discuți și cu medicul tău sau cu personalul medical pentru a afla care este momentul potrivit pentru a pregăti geanta pentru maternitate, în funcție de situația ta individuală și eventualele complicații sau necesități speciale.

Citeste si alte articole: