Banca Transilvania a preluat grupul OTP din România

Tranzacție autorizată Consiliul Concurenţei a autorizat tranzacţia prin...

Atac cu rachete asupra unei pizzerii pline de clienți, lângă Donețk. Adolescenți și bebeluși, printre morți și răniți

ExterneAtac cu rachete asupra unei pizzerii pline de clienți, lângă Donețk. Adolescenți și bebeluși, printre morți și răniți

Opt persoane au murit, iar alte 60 au fost rănite după ce o rachetă rusească a lovit marţi seara o pizzerie în centrul oraşului Kramatorsk din regiunea Donețk. Printre cei decedaţi sunt şi trei adolescente, iar printre răniţi, un bebeluş de câteva luni.

Atac cu rachete asupra unei pizzerii pline de clienți, lângă Donețk

Salvatorii continuă in Donețk in urma borbadamentelor care au avut loc să demonteze dărâmăturile după atacul invadatorilor ruși. „La 28 iunie, la ora 07:00, cadavrele a 8 morți (inclusiv 3 copii, doi născuți în 2008 și 2011) au fost deblocate de sub dărâmăturile clădirii distruse. Trei persoane, rămase în viaţă, au fost salvate de sub dărămituri”, a anunţat Serviciul de Stat de Urgență al Ucrainei.

E posibil să mai fie oameni printre dărâmături

Procurorul general de la Kiev, Andrei Kostin, a anunţat că a fost pornit un dosar penal. „Opt morți și 60 de răniți. Acestea sunt consecințele atacurilor duble cu rachete asupra Kramatorskului de noaptea trecută. Printre morți se numără și trei fete minore, una de 17 ani și două surori de 14 ani. Lucrările de salvare continuă. Este posibil să existe încă oameni sub dărâmături”, a spus şeful procuraturii ucrainene.

Kostin a precizat că rușii au lovit Kramatorsk cu două rachete Iskander seara, când oamenii tocmai ajunseseră acasă după muncă. „Regimul criminal al Rusiei continuă tactica de teroare împotriva ucrainenilor pașnici. Vom găsi pe toți cei care dau ordine penale și pe toți cei care le execută. Pedeapsa este inevitabilă”, a subliniat Kostin.

Nu este primul atac cu rachete asupra civililor

Marți, 27 iunie, invadatorii ruși au lansat două lovituri cu rachete din complexul antiaerian S-300 asupra orașului Kramatorsk. Una dintre obuze a lovit o pizzerie, unde la acea vreme erau oameni, inclusiv copii. Inițial, s-a raportat că patru persoane au murit în urma unei lovituri de obuze într-o unitate alimentară, iar 42 de persoane au fost rănite, inclusiv un bebeluș de opt luni.

Acesta nu este primul caz când ruşii atacă cu rachete locaţii aglomerate din oraşele ucrainene. Anul trecut, o rachetă rusească a lovit gara orașului ucrainean Kramatorsk în timpul invaziei ruse a Ucrainei. Atacul a ucis 59 de civili, inclusiv 7 copii, și a rănit peste 110 persoane.

Vara trecută, o rachetă rusească a lovit un centru comercial foarte aglomerat din oraşul Kremenciug, regiunea Poltava. Atunci au decedat 13 persoane, iar cel puţin 40, au fost rănite.

La fel, atacurile cu rachete asupra blocurilor de locuit din diferite oraşe ale Ucrainei au făcut zeci de victime.

Presa pro-Kremlin nu relatează, de obicei, despre aceste cazuri, iar uneori a scris că rachetele au atins ţinte militare.

Citeste si alte articole: