Bugetul casei. Cum să-l organizezi ca să economisești

Bugetul casei Cu toții ne dorim să punem...

Vrei o mașină? Trebuie să răspunzi la trei întrebări

Achiziție mașină Când te-ai hotărât să-ți cumperi o...

Rebeliunea Wagner, înfrângere amară pentru Putin. FSB a închis dosarul pe numele lui Evgheni Prigojin

ExterneRebeliunea Wagner, înfrângere amară pentru Putin. FSB a închis dosarul pe numele lui Evgheni Prigojin

Evgheni Prigojin, liderul grupului Wagner, a fost eliberat de acuzațiile din dosarul întocmit de FSB. Această decizie a fost anunțată marți de Centrul pentru Relații Publice (DSP) al FSB din Federația Rusă.

În weekend, șeful Wagner afirma că mercenarii săi se îndreaptă spre Moscova pentru a prelua controlul armatei. Ulterior, Oficiali locali ruşi au afirmat că un convoi militar se afla pe principala autostradă care leagă partea sudică a Rusiei europene, care se învecinează cu Ucraina, de Moscova şi i-au avertizat pe locuitori să o evite.

Numai că rebeliunea nu a durat mult, iar Şeful Wagner, Evgheni Prigojin, a publicat o nouă înregistrare audio, sâmbătă, susţinând că forţele sale se întorc din marşul spre Moscova.

„Realizând toată responsabilitatea pentru faptul că se va vărsa sânge rusesc, întoarcem coloanele noastre şi plecăm în direcţia opusă”, a afirmat el.

Evgheni Prigojin scapă de acuzații după rebeliune

„În timpul investigării cazului penal inițiat de Departamentul de Investigații al FSB al Federației Ruse la 23 iunie în temeiul articolului 279 din Codul penal al Federației Ruse cu privire la o rebeliune armată, a fost stabilit că participanții săi la 24 iunie au oprit acțiunile care vizează direct comiterea unei infracțiuni.

Având în vedere acest lucru și alte circumstanțe relevante pentru anchetă, autoritatea de anchetă a emis pe 27 iunie o decizie de încetare a cauzei penale”, a declarat departamentul DSP al FSB.

Mercenarii grupului Wagner și familiile lor sunt indignați de decizia lui Prigojin de a întrerupe marșul spre Moscova și de a se retrage din orașul capturat Rostov. „Nenorocitul ăsta chelios a distrus grupul Wagner cu mâna lui. Și a tras țeapă oricui a putut”, a scris pe Telegram un pretins membru al grupului Wagner, cu 200.000 de urmăritori. „A fost o revoltă fără sens”, a adăugat el.

Unde se află acum Evgheni Prigojin

Evgheni Prigojin și trupele sale au primit aplauze în timp ce se retrăgeau din Rostov pe Don. Trupele Wagner s-au întors între timp în taberele lor de campanie din Ucraina, unde au luptat alături de soldații ruși.

Kremlinul a anunţat un acord prin care șeful grupului de mercenari ruși, Evgheni Prigojin, se va muta în Belarus și nu va fi urmărit penal după ce a ordonat trupelor să mărșăluiască spre Moscova.

Citeste si alte articole: