Genunchiul lui Nole. Călcâiul lui Ahile al sportului alb

Genunchiul lui Djokovic dezvăluie de fapt zona...

Mai multe restaurante din Aeroportul Otopeni, închise temporar de ANPC

Restaurante închise ANPC a închis temporar mai multe...

Ciolacu: „Va fi o reformă fiscală”

Anunțul premierului Premierul Marcel Ciolacu a transmis, luni,...

Nicuşor Dan, după ce o şină de tramvai a străpuns podeaua unui autobuz: Au rămas 50 de kilometri de linie de tramvai care sunt într-o stare deplorabilă

EconomieNicuşor Dan, după ce o şină de tramvai a străpuns podeaua unui autobuz: Au rămas 50 de kilometri de linie de tramvai care sunt într-o stare deplorabilă

”E o oportunitate pentru Bucureşti, avem 150 km linie tramvai. Primarii din anii ’90-2000 au făcut 100 din 150 km pe care îi ştim şi au rămas 50 km care sunt într-o stare deplorabilă, inclusiv Calea Călăraşilor, cea unde s-a întâmplat acest incident. În primul rând că STB-ul a făcut aşa-numitele DALI-uri, documentaţie pentru intervenţii pentru fiecare dintre ele. Am ieşit în achiziţie. Pentru toţi aceşti 50km o să avem şi banii, parte din fonduri europene, parte din împrumuturi”, a declarat Nicuşor Dan, luni seară, la Digi24, referindu-se la incidentul de pe Calea Călăraşilor, unde o şină de tramvai s-a desprins şi a străpuns podeaua unui autobuz.

Nicuşor Dan a precizat că pentru o porţiune din cei 50 km de linie de tramvai nereabilitată s-au depus oferte, însă nu şi pentru alte segmente ale liniei.

”Pentru o parte din segmente s-au depus oferte, s-a început procedura de evaluare, am terminat evaluarea tehnică, urmează financiara, deci cam estimez eu, într-o lună jumate de acum o să semnăm contractele. Nu s-au atribuit pe toate segmentele. Ăsta este unul dintre ele, cel care pleacă de la Piaţa Unirii şi merge încolo până la Bulevardul Basarabia. O să reieşim în achiziţie publică”, a adăugat Nicuşor Dan.

Edilul spune că în porţiunea nereabilitată de linie de tramvai, unde nu s-a prezentat nimeni la lictaţie, vor fi făcute unele modificări.

”Oportunitatea pe care ne arată-o faptul că nu s-a prezentat nimeni este că vrem să modificăm exact în zona în care s-a întâmplat să facem un sens unic pe Călăraşi, un sens unic în sens opus pe Matei Basarab, pentru că era o gâtuire pe Călăraşi. Ăsta e motivul pentru care n-am ieşit imediat în achiziţie publică. Pe segmentele pe care s-au atribuit, conform contractului, şase luni durează proiectarea, deci asta se va termina la sfârşitul acestui an şi vom începe încă în 12 luni lucrările de construire propriu-zisă. De exemplu, Mihalache va fi reabilitat cap-coadă. De asemenea, linia cinci, tot mai puţin acest segment de la Unirii la Basarabia”, a precizat Nicuşor Dan.

Recent, un cornier a străpuns podeaua unui autobuz care circula pe linia de tramvai, pe Calea Călăraşi, la ora 5 dimineaţa. Autobuzul era gol, astfel că nimeni nu a fost rănit.

 

 

Citeste si alte articole: