La DRDP Timișoara a fost semnat marți, 27 iunie, contractul pentru Centura de Sud

Din OrasLa DRDP Timișoara a fost semnat marți, 27 iunie, contractul pentru Centura de Sud

Marți, 27 iunie, la DRDP Timișoara,a fost semnat contractul pentru finalizarea lucrărilor la șantierul Centurii de Sud. Valoarea contractului este de peste 383 de milioane de lei, fără TVA, și se estimează că lucrările vor fi finalizate într-un termen de 12 luni.

Contractul pentru „Execuția lucrărilor din cadrul obiectivului Varianta de Ocolire Timișoara Sud – rest de executat” a fost atribuit asocierii SA & PE Construct SRL (lider) – Spedition UMB – Tehnostrade SRL, în urma unei licitații. Sursa de finanțare a contractului este Programul Operațional Transport aferent perioadei de programare bugetară a Uniunii Europene pentru intervalul 2021 – 2027. De asemenea, lucrările vor beneficia de o perioadă de garanție de 10 ani.

„După constituirea garanției de bună execuție de către constructor, vom emite ordinul de începere a lucrărilor, conform condițiilor contractuale. Constructorul are termen apoi 12 luni pentru a finaliza lucrările”, a afirmat Nicoleta Pordea, director regional DRDP Timișoara.

La momentul încheierii contractului anterior, în decembrie 2022, nivelul de realizare fizică al lucrărilor era de 58,26%.

Citeste si alte articole: