George Simion, solidar cu suporterii sancționați la meciul România – Ucraina: Urmează să fim amendați dacă spunem că suntem români în România?

MedicalGeorge Simion, solidar cu suporterii sancționați la meciul România – Ucraina: Urmează să fim amendați dacă spunem că suntem români în România?

Președintele AUR, George Simion, a comentat faptul că autoritățile i-au amendat pe suporterii români care au expus un banner de solidaritate cu românii din Ucraina, la meciul de fotbal-tineret dintre cele două țări.

El a spus că mesajul nu este „anti-Ucraina”, ci un îndemn la solidaritate cu românii din acea țară.

Simion a acuzat „regimul slugarnic de la București” că vrea să suprime libertatea de exprimare din România.

„Urmează să fim amendați dacă spunem că suntem români în România???

Suporterii români prezenți la meciul de tineret România – Ucraina au fost amendați pentru „îndrăzneala” expunerii unui mesaj.
Ce conține mesajul vedeți cu toții. Nu este nimic agresiv, nimic „anti”-Ucraina, ci doar solidaritate cu românii din țara vecină. Oamenii au cerut reciprocitate: ce oferă românii ucrainenilor, să ofere și ei românilor din Ucraina.
Aici am ajuns: dacă spui că românii merită drepturi elementare pe pământul unde trăiesc, trebuie să fii „interzis”, pentru că ești „extremist”, în viziunea unora. În realitate, după ce a distrus fotbalul și sportul, regimul slugarnic de la București vrea să ucidă și libertatea de exprimare. Vor să ne facă să uităm că românii trebuie să fie solidari cu frații lor, oriunde s-ar afla.
Dar nu vor reuși!
Cucul tot mai cântă-n Bucovina… în limba română!”, a clamat George Simion pe o rețea de socializare.

Reamintim că românii din Ucraina sunt divizați artificial de regimul de la Kiev, folosindu-se de o așa-zisă „limbă moldovenească”.

Recent, regimul Zelenski a înăsprit situația românilor, prin legea minorităților naționale. Acest act normativ a fost condamat și de MAE și de Comisia de Veneția.

Românii din Ucraina au făcut apeluri disperate către București pentru a nu permite asimilarea lor.

Citeste si alte articole: