Genunchiul lui Nole. Călcâiul lui Ahile al sportului alb

Genunchiul lui Djokovic dezvăluie de fapt zona...

Mai multe restaurante din Aeroportul Otopeni, închise temporar de ANPC

Restaurante închise ANPC a închis temporar mai multe...

Ciolacu: „Va fi o reformă fiscală”

Anunțul premierului Premierul Marcel Ciolacu a transmis, luni,...

Primăria Timișoara va lansa în curând concursul internațional de soluții pentru amenajarea zonei centrale a orașului

Din OrasPrimăria Timișoara va lansa în curând concursul internațional de soluții pentru amenajarea zonei centrale a orașului

Primăria Timișoara este tot mai aproape de lansarea concursului internațional de soluții pentru amenajarea zonei centrale a orașului. Instituția a stabilit acum valorile premiilor care vor fi acordate.

În curând, se va lua un nou pas în organizarea concursului internațional de soluții pentru amenajarea Pieței Victoriei și a străzilor adiacente, cum ar fi N. Lenau, M. Eminescu, Dr. N. Paulescu, J.W. Goethe, Alba Iulia, Mărășești și Ferdinand. Primăria Timișoara reamintește faptul că Ordinul Arhitecților din România a câștigat licitația pentru organizarea concursului, având responsabilitatea întocmirii întregii documentații necesare.

În prezent, Primăria Timișoara a elaborat un proiect de hotărâre pentru aprobarea valorilor premiilor care vor fi acordate în cadrul concursului. Valoarea totală a premiilor de categorie II, III și mențiuni este de 60.000 de euro, iar câștigătorul premiului I va beneficia de finanțarea contractului de proiectare în lei, fără TVA, sumele fiind asigurate din bugetul local.
”Zona zero a Timișoarei, compusă din Piața Victoriei și șapte străzi din jurul ei sunt emblematice pentru identitatea și istoria orașului nostru. Este zona de care timișorenii se simt atașați emoțional și simbolic, și este cartea noastră de vizită în fața vizitatorilor. De aceea, ne dorim o amenajare care să pună în valoare moștenirea arhitecturală și culturală a spațiului și să îl integreze armonios cu restul centrului istoric. La fel de importante sunt și calitatea, accesibilitatea și atractivitatea a acestui spațiu”, a precizat primarul Dominic Fritz.

Primăria Timișoara a declarat că vrea să implementeze o soluție care să răspundă cerințelor actuale în ceea ce privește utilizarea spațiilor centrale și străzilor adiacente, astfel încât rezidenții să poată beneficia de un spațiu deschis, eficient și accesibil.

„Până în momentul de față, Ordinul arhitecților din România a oferit consultanță pentru organizarea concursului propriu-zis, documentația de concurs, a elaborat și predat regulamentul de concurs, a pus la dispoziția concurenților materialele necesare, a realizat estimatul de investiție și tema de proiectare, precum și proiectul tehnic. Urmează partea de promovare și lansare a concursului pe site-ul oficial al concursului și desfășurarea propriu-zisă a concursului și desemnarea marelui câștigător. Premiul cel mare va fi suportat de bugetul local iar în ceea ce privește participanții la această cursă, ei pot fi atât de pe teritoriul României cât și din orice stat membru EU”, au transmis reprezentanții instituției.

Citeste si alte articole: