Genunchiul lui Nole. Călcâiul lui Ahile al sportului alb

Genunchiul lui Djokovic dezvăluie de fapt zona...

Mai multe restaurante din Aeroportul Otopeni, închise temporar de ANPC

Restaurante închise ANPC a închis temporar mai multe...

Ciolacu: „Va fi o reformă fiscală”

Anunțul premierului Premierul Marcel Ciolacu a transmis, luni,...

Jens Stoltenberg: NATO va contribui la modernizarea armatei Ucrainei

ExterneJens Stoltenberg: NATO va contribui la modernizarea armatei Ucrainei

Secretarul general al NATO, Jens Stoltenberg, a promis că Alianţa Nord-Atlantică va furniza ajutor suplimentar pentru a contribui la modernizarea armatei ucrainene la summitul de la Vilnius din 11-12 iulie, transmite DPA.

Într-o declaraţie publicată miercuri de cotidianul german Tagesspiegel, Jens Stoltenberg a spus că la reuniunea din capitala Lituaniei ţările membre NATO vor adopta un pachet de asistenţă multianuală, pentru a aduce Ucraina la standardele NATO în ceea ce priveşte dotarea armatei.

Înalta oficialitate aliată a adăugat că ajutorul Alianţei va ajuta armata ucraineană să facă tranziţia de la o armată bazată pe vechiul model sovietic către o forţă modernă ce operează în concordanţă cu standardele NATO.

Jens Stoltenberg a mai spus că, după luni de pregătire militară cu echipamentele NATO, Ucraina îşi recucereşte teritoriul căzut în mâinile invadatorilor ruşi. El a subliniat importanţa sprijinului continuu pentru Ucraina, ţară aflată într-o luptă de apărare împotriva agresorului rus care a lansat o invazie pe scară largă în februarie 2022.

Secretarul general al NATO a evidenţiat dificultăţile contraofensivei, printre care terenul accidentat şi minele terestre plantate de forţele ruse. (Agerpres)

Citeste si alte articole: