Câştigul salarial mediu net a crescut cu 12,7% în interval de un an

Câştigul salarial mediu În luna mai 2024, câştigul...

Cod roșu și pe șine. Trenurile circulă cu viteză redusă

Trenurile circulă cu viteză redusă. Traficul feroviar se...

Eurostat: Aproape un sfert dintre români nu își permit o masă adecvată

Studiu Eurostat Aproape 1 din 10 locuitori ai...

Ușoară scădere a chiriei pentru garsonierele din București în luna mai

ImobiliareUșoară scădere a chiriei pentru garsonierele din București în luna mai

În luna mai, cea mai mare creștere a prețurilor medii ale chiriilor în București s-a înregistrat la apartamentele cu două camere, care au crescut cu 10% în sectorul 2 și cu 12% în sectorul 6.

Și în sectorul 5 s-a observat o ușoară creștere (2%), în timp ce în celelalte sectoare din capitală prețurile medii solicitate au rămas la același nivel ca în luna anterioară.

Astfel, conform datelor Storia.ro, prețurile medii ale apartamentelor cu două camere s-au încadrat între 420 de euro (sectorul 4) și 600 de euro (sectorul 1).

În schimb, în cazul garsonierelor se poate observa o scădere de 10% a prețului mediu solicitat în sectorul 5, unde o garsonieră se poate închiria, în medie, cu 270 de euro.

De asemenea, și în sectorul 1 s-au înregistrat scăderi de 5% ale prețului mediu solicitat, iar o garsonieră se poate închiria cu 370 de euro. În celelalte sectoare, prețurile medii pentru garsoniere au rămas constante.

Apartamentele de trei camere au avut prețuri medii cuprinse între 480 de euro (sectorul 6) și 950 de euro (sectorul 1). Acestea sunt relativ similare cu cele din luna anterioară.

Cea mai mare creștere a nivelului chiriei pentru apartamentele cu trei camere (4%) se înregistrează în sectorul 4, unde prețul a crescut de la 500 de euro la 520 de euro.

Interesul pentru chirii a fost pe un trend ascendent în luna mai, în comparație cu aprilie. Românii au vizualizat cu 14% mai multe pagini cu anunțuri imobiliare și au făcut cu 3% mai multe contactări comparativ cu luna anterioară.

De asemenea, interesul pentru chirii a fost mai ridicat în acest an. Datele arată că au fost vizionate cu 11% mai multe pagini cu anunțuri imobiliare și că au fost realizate cu 9% mai multe contactări.

MONEY BUZZ | ȘTIRI BUSINESS| ȘTIRI ECONOMICE | ȘTIRI FINANCIARE |

CITEȘTE ȘI: Cine sunt chiriașii centrelor comerciale Winmarkt România

Vezi sursa originala: Moneybuzz.ro

Citeste si alte articole: