Calendar Evaluare Națională: clasele a II-a, a IV-a și a VI-a în anul școlar 2023-2024

Calendarul pentru evaluările naționale la finalul claselor...

Vânzarea de energizante către minori, interzisă prin lege

Vânzarea de energizante către minori, interzisă prin...

Twitter iese din Codul UE împotriva dezinformării online, anunţă comisarul european Thierry Breton. ”Puteţi fugi, dar nu vă puteţi ascunde”

EconomieTwitter iese din Codul UE împotriva dezinformării online, anunţă comisarul european Thierry Breton. ”Puteţi fugi, dar nu vă puteţi ascunde”

”Puteţi fugi, dar nu vă puteţi ascunde. În afară de angajamentele voluntare, lupta împotriva dezinformării va fi o obligaţie legală, în virtutea DSA (Legea serviciilor digitale), începând de la 25 august”, subliniază el în acest mesaj pe care l-a postat vineri.

”Echipele noastre vor fi pregătite să pună legea în aplicare”, avertizează comisarul european.

Codul european al bunelor practici – lansat în 2019 – reuneşte aproximativ 30 de semnatari – giganţi ca Meta, Google, Twitter, Microsoft, TikTok, dar şi platforme mai mici şi profesionişti din publicitate, verificatori ai faptelor (fact-checkers) şi organizaţii nonguvernamentale (ONG).

Semnatarii au participat la redactarea textului, care constă în aproximativ 40 de angajamente vizând o mai bună cooperare cu verificatorii de fapte şi să priveze de publicitate site-urile care difuzează informaţii false.

Plecarea Twitter nu este o surpriză pentru serviciile lui Thierry Breton.

Miliardarul Elon Musk a relaxat – după ce a cumpărat reţeaua de socializare, în urmă cu şase luni – moderarea conţinuturilor cu probleme şi este acuzat de faptul că a amplificat vocea propagatorilor notorii de dezinformare pe platformă.

”Dacă (Elon Musk) nu este serios în privinţa Codului, poate că e mai bine să iasă din el”, comenta vineri un reprezentant al Comisiei Europene contactat de AFP.

Citeste si alte articole: