La Spitalul Județean Timișoara, în Clinica Chirurgie III, s-au făcut 200 de operații gratuite

Din OrasLa Spitalul Județean Timișoara, în Clinica Chirurgie III, s-au făcut 200 de operații gratuite

Conducerea Spitalului Județean Timișoara a dezvăluit că, cu ajutorul a două milioane de euro din fonduri europene, în cadrul Clinicii Chirurgie III, s-au efectuat 200 de operații gratuite și peste 3000 de consultații pentru depistarea afecțiunilor grave, inclusiv cancerele. Aceste activități au fost posibile prin intermediul unui proiect finanțat de Programul Interreg România-Ungaria, în parteneriat cu Universitatea din Szeged. Proiectul a implicat furnizarea de servicii medicale de calitate, gratuite, în mai multe specialități chirurgicale, cum ar fi chirurgia generală, ginecologia și chirurgia oro-maxilo-facială.

Proiectul, denumit „Îmbunătățirea calității serviciilor medicale oferite prin idei româno-ungare chirurgicale inovative”, a avut ca scop oferirea accesului populației din zona transfrontalieră la consultații de depistare precoce și management multidisciplinar al diferitelor forme de cancer, precum și la proceduri chirurgicale complexe și intervenții minim invazive, laparoscopice și robotice.

Până în prezent, în cadrul acestui proiect, s-au realizat peste 200 de intervenții chirurgicale gratuite pentru pacienți cu afecțiuni neoplazice în sfera hepato-bilio-pancreatică, ginecologică și a tractului digestiv. Gratuitatea acestor intervenții se referă la achiziționarea de echipamente performante și instrumente de unică folosință necesare pentru a efectua operațiile într-o manieră cât mai favorabilă pacienților, prin abordări minim invazive, laparoscopice și robotice. De asemenea, persoanele neasigurate au putut beneficia de aceste servicii medicale. În plus, au fost realizate peste 3000 de consultații pentru depistarea și managementul multidisciplinar al cancerelor din sfera digestivă, ginecologică și oro-maxilo-facială.

Potrivit medicilor, multe dintre aceste consultații au implicat reuniunea unei comisii oncologice cu scopul de a analiza datele pacienților suspectați sau diagnosticați cu cancer și de a elabora un plan personalizat de tratament. Proiectul este încă în desfășurare.

Citeste si alte articole: