România: consumul de droguri a coborât la vârsta de 9 – 10 ani

Preşedintele Casei Naţionale de Asigurări de Sănătate...

Actele necesare pentru înscrierea la liceu 2024

În perioada 25 – 30 iulie 2024,...

Sondaj: 6 români din 10 cred că nivelul lor de bunăstare va crește

Unii români sunt optimiști. Șase din zece români...

Georgian Airways interzice preşedintei Georgiei să îi folosească serviciile, după ce aceasta a declarat că va boicota compania din cauza reluării zborurilor către Rusia

EconomieGeorgian Airways interzice preşedintei Georgiei să îi folosească serviciile, după ce aceasta a declarat că va boicota compania din cauza reluării zborurilor către Rusia

Rusia a anunţat luna aceasta că ridică interdicţia de patru ani a zborurilor directe cu Georgia şi că va elimina obligaţia de viză veche de zeci de ani pentru georgienii care călătoresc în Rusia.

Preşedinta Salome Zourabichvili a cerut autorităţilor georgiene să zădărnicească iniţiativa rusă, un apel pe care l-au ignorat.

Potrivit Tass, Tamaz Gaiashvili, fondatoarea companiei private Georgian Airways, a spus că Zourabichvili era acum ”persona non grata” şi va fi interzisă până când ”îşi cere scuze în faţa poporului georgian”.

Nu a existat nicio reacţie imediată din partea lui Zourabichvili.

Deşi oficialii georgieni au salutat reluarea zborurilor, unii georgieni care doresc ca ţara Caucazului de Sud să se distanţeze de Moscova în favoarea Uniunii Europene, au manifestat duminică împotriva acesteia, în centrul Tbilisi.

Mulţi georgieni se opun oricărei apropieri de Moscova, ale cărei trupe se află în două regiuni separatiste – Abhazia şi Osetia de Sud – care alcătuiesc aproximativ o cincime din teritoriul ţării.

Alţi georgieni sunt însă mai deschişi la idee, iar guvernul georgian a lucrat în ultimii ani pentru a îmbunătăţi relaţiile cu Moscova, refuzând să impună sancţiuni Rusiei din cauza războiului din Ucraina.

Preşedinta Zourabichvili, a cărei funcţie este în mare parte ceremonială şi ale cărui relaţii cu guvernul sunt tensionate, a avertizat că aprofundarea legăturilor cu Rusia ar putea pune în pericol şansele ţării de a adera la UE într-o zi.

 

Citeste si alte articole: