Luni, 22 mai și marți, 23 mai, este spectacol în Piața Libertății din Timișoara

Din OrasLuni, 22 mai și marți, 23 mai, este spectacol în Piața Libertății din Timișoara

Duminică a debutat cea de-a 14-a ediție a Festivalului Euroregional de Teatru din Timișoara (TESZT), organizat de Teatrul Maghiar de Stat „Csiky Gergely”. Festivalul prezintă publicului 31 de spectacole indoor și outdoor din 15 țări, în cadrul Programului Oficial Timișoara – Capitală Europeană a Culturii 2023.

Compania italiană Teatro dei Venti, prezentă și anul trecut la TESZT cu spectacolul „Moby Dick”, revine în festival cu o nouă propunere de spectacol în aer liber intitulată „Draaagonul”, regizată de Stefano Té. Spectacolul va avea loc în Piața Libertății în două reprezentații, pe 22 și 23 mai, începând cu ora 21:00. Accesul publicului este gratuit.

„Draaagonul” este o adaptare după piesa satirică „Dragonul” de Evgenij Schwartz și se adresează publicului de toate vârstele. Atmosfera fantastică și infernală a basmului original este recreată prin utilizarea tehnicilor teatrului stradal, incluzând picioroange, bastoane aprinse, 7 măști uriașe, mașini de suflat foc, un dragon de 5 metri, un cal și alte obiecte de decor mobil. Printre actorii implicați în spectacol se numără Alessio Boni, Laura Bruni, Oxana Casolari, Francesca Figini, Davide Filippi, Beatrice Pizzardo, Antonio Santangelo și Cesare Trebeschi, iar muzica live este compusă și interpretată de Igino Luigi Caselgrandi. Spectacolul este o producție Teatro dei Venti în colaborare cu CERS și beneficiază de sprijinul Regiunii Emilia Romagna. Proiectul a fost realizat în parteneriat cu ATER Fondazione.

Informații despre toate spectacolele și programul complet al festivalului pot fi găsite pe site-ul www.teszt.ro. Toate spectacolele vor fi traduse în limba română, maghiară și engleză, iar la finalul fiecărei serii, artiștii vor participa la discuții cu publicul.

Biletele pentru spectacole au prețuri cuprinse între 30 și 50 de lei și pot fi achiziționate online de pe site-ul www.ticket.tm-t.ro sau direct de la casa de bilete. De asemenea, sunt disponibile abonamente la prețul de 200 de lei pentru 5 spectacole sau 400 de lei pentru 10 spectacole la alegere (achiziționate exclusiv de la casa de bilete).

Casa de bilete va fi deschisă pe durata festivalului începând cu ora 11:00 până la începerea ultimului spectacol al zilei.

TESZT este finanțat de Primăria și Consiliul Local Timișoara și beneficiază de susținerea Asociației Proteszt, Asociației Timișoara 2023, Institutului Liszt București, STPT Timișoara, Consiliului Județean Timiș prin Direcția de Prestări Servicii, organizației Identity.Education și Centrului de Cultură și Artă al Județului Timiș.

Citeste si alte articole: