Genunchiul lui Nole. Călcâiul lui Ahile al sportului alb

Genunchiul lui Djokovic dezvăluie de fapt zona...

Mai multe restaurante din Aeroportul Otopeni, închise temporar de ANPC

Restaurante închise ANPC a închis temporar mai multe...

Ciolacu: „Va fi o reformă fiscală”

Anunțul premierului Premierul Marcel Ciolacu a transmis, luni,...

Ce avere regele Charles al lll-lea al Marii Britanii. În topul celor mai bogați britanici apare premierul Rishi Sunak dar și actori celebrii din seria Harry Potter

ExterneCe avere regele Charles al lll-lea al Marii Britanii. În topul celor mai bogați britanici apare premierul Rishi Sunak dar și actori celebrii din seria Harry Potter

Averea noului rege al Marii Britanii nu este atât de mare cum s-ar crede. Într-un top al celor mai bogați britanici, Charles al lll-lea se află spre coada clasamentului, cu mult în spatele altor politicieni, artiști sau oameni de afaceri.

Topul celor mai bogați britanici cuprinde nume cunoscute din multe domenii de activitate. Regele Charles al lll-lea se află spre coada clasamentului

.Cel mai bogat britanic este Gopi Hinduja, care deţine mai multe afaceri, în mai multe domenii de activitate, în întreaga lume. Averea lui Gopi Hinduja a ajuns la 35 de miliarde de lire sterline, cu 6.6 miliarde de lire sterline, mai mult decât în anul 2022.

Următorul în topul bogaților britanici este Sir Jim Ratcliffe, cu o avere de 29,6 miliarde de lire sterline, care provine în special din afacerile cu produsele chimice și petrochimice. Sir Jim a făcut o ofertă de a cumpăra echipa Manchester United, pentru care proprietarii cer șase miliarde de lire sterline.

Adele pe lista artiștilor milionari

Topul a fost împărțit pe categorii. La artă, cultură și muzică, îl regăsim pe Ed Sheeran, de 32 de ani, care are o avere estimată la 300 de milioane de lire sterline. Ultimul album, ”Subtract” s-a vândut în zeci de milioane de copii, ceea ce a dus la o creștere semnificativă a averii cântărețului.

De asemenea, cunoscuta Adele are o avere de 165 de milioane de lire sterline. Ea a vândut în 2022, peste 100 de milioane de albume. La începutul anului, Adele a anunțat că și-a reînnoit contractul cu o companie din Las Vegas, care îi dă imensa sumă de 500.000 de lire sterline pentru fiecare spectacol pe care îl susține.

Un alt artist cunoscut, care a intrat în topul din 2023, este Harry Styles. Acesta a fost component al trupei de adolescenți de mare succes One Direction, și are o avere evaluată la 150 de milioane de lire sterline.

Politicienii în topul bogaților

La capitolul politicieni îl regăsim chiar pe premierul în funcție Rishi Sunak. Acesta și soția lui au o avere de 529 de milioane de lire sterline, în scădere de la 750 de milioane de lire sterline, și care provine din plasamentul de acțiuni

Soția premierului britanic, Akshata Murthy, deţine o participaţie considerabilă în Infosys, afacerea IT a tatălui ei.

Un alt politician este Sir Richard Branson, a cărui avere s-a diminuat considerabil din cauza pandemiei de Covid 19. Astfel, de la 2,4 miliarde de lire sterline, Sir Richard Branson a anunțat că a pierdut 1.5 miliarde. El este patronul companiei de transport aerian Virgin Atlantic, care a avut mult de suferit după pandemia a limitat drastic numărul de călătorii.

Averea regelui Charles

Regele Charles al III-lea are o avere de 600 de milioane de lire sterline, aproape dublă față de cea a răposatei regine Elisabeta a ll-a, despre care se spunea în 2022, că deține 320 de milioane de lire sterline.

Monarhul britanic a reușit să își crească averea după ce a reușit să plaseze sume mari de bani în fonduri de investiții profitabile.

Harry Potter și zecile și sutele de milioane de lire

În topul din 2023, îi regăsim și pe doi actori din Harry Potter dar și pe cea care a scris aceste cărți celebre, respectiv JK Rowling, care are în conturi peste 875 de milioane de lire sterline.

Doi dintre actorii care au devenit celebri care urmare a acestei serii de filme, Daniel Radcliffe, are o avere de 92 de milioane de lire sterline, în timp ce Emma Watson, tot de 33 de ani, deține 60 de milioane de lire sterline, scrie News.

Citeste si alte articole: