România: consumul de droguri a coborât la vârsta de 9 – 10 ani

Preşedintele Casei Naţionale de Asigurări de Sănătate...

Actele necesare pentru înscrierea la liceu 2024

În perioada 25 – 30 iulie 2024,...

Sondaj: 6 români din 10 cred că nivelul lor de bunăstare va crește

Unii români sunt optimiști. Șase din zece români...

Aeroportul Internaţional ”Avram Iancu” Cluj a sărbătorit pasagerul cu numărul 1 milion în anul 2023, pentru a 12-a oară în istoria sa

EconomieAeroportul Internaţional ”Avram Iancu” Cluj a sărbătorit pasagerul cu numărul 1 milion în anul 2023, pentru a 12-a oară în istoria sa

Potrivit unui comunicat de presă transmis, miercuri, de Aeroportul Cluj, prima dată când Aeroportul Internaţional Avram Iancu Cluj a reuşit depăşirea pragului de 1.000.000 de pasageri înregistraţi într-un an calendaristic a fost în luna decembrie a anului 2010, iar de atunci, cu excepţia anilor 2012 şi 2020, în fiecare an a existat această depăşire.

”Pasagerul cu numărul 1.000.000 înregistrat în anul 2023, a fost transportat în acest an de către operatorul aerian Lufthansa pe zborul LH 7437 de la Munchen la Cluj-Napoca. Norocosul pasager a fost selectat şi premiat în cadrul unui moment festiv organizat odată cu sosirea aeronavei”, a mai transmis compania.

David Ciceo, Directorul General al Aeroportului Internaţional ”Avram Iancu” Cluj, a transmis: ”Aniversarea pasagerului cu numărul 1 milion este deja un eveniment simbol al Aeroportului Internaţional Cluj pe care îl celebrăm cu entuziasm în fiecare primăvară. Ne bucurăm că anul acesta îl sărbătorim mai devreme decât în anul 2022 şi chiar mai devreme decât în anul 2019, considerat cel mai bun an din istoria aeroportului. Depăşirea acestui prag semnificativ de pasageri este o dovadă a unei munci continue a tuturor celor implicaţi în dezvoltarea şi modernizarea aeroportului”.

Potrivit oficialilor aeroportului, evenimentul marcat a adus în prim plan zborurile Lufthansa spre Munchen şi Frankfurt-Main, consolidand astfel legătura aeriană între Transilvania şi Germania, şi mai departe către numeroase destinatii europene şi internaţionale.

Primele zboruri Lufthansa spre Munchen au debutat în anul 2008 de pe Aeroportul Internaţional Cluj. De asemenea, din anul 2017 au fost introduse pe aeroportul clujean şi zborurile spre Frankfurt-Main, cel mai mare hub aerian al companiei Lufthansa.

Reţeaua de rute a Aeroportului Internaţional Cluj oferă în prezent peste 45 de destinaţii regulate spre 20 de ţări din Europa şi Orientul Mijlociu, precum şi o varietate de zboruri charter spre cele mai importante destinaţii turistice.

 

Citeste si alte articole: