Banca Transilvania a preluat grupul OTP din România

Tranzacție autorizată Consiliul Concurenţei a autorizat tranzacţia prin...

Vodafone desfiinţează 11.000 de locuri de muncă; acţiunile companiei au scăzut cu peste 7% în urma anunţului

EconomieVodafone desfiinţează 11.000 de locuri de muncă; acţiunile companiei au scăzut cu peste 7% în urma anunţului

”Performanţa noastră nu a fost suficient de bună. Pentru a livra în mod constant, Vodafone trebuie să se schimbe”, a declarat Margherita Della Valle, recent numită director general al companiei, într-o declaraţie sinceră de marţi.

Vodafone a declarat că va reduce 11.000 de locuri de muncă în trei ani, dintr-un număr total de puţin peste 100.000.

Aceasta va fi cea mai mare rundă de reduceri ale locurilor de muncă din istoria companiei, potrivit Reuters.

”Priorităţile mele sunt clienţii, simplitatea şi creşterea. Ne vom simplifica organizaţia, eliminând complexitatea pentru a ne recâştiga competitivitatea. Vom realoca resurse pentru a oferi serviciile de calitate la care se aşteaptă clienţii noştri şi vom stimula o creştere în continuare din poziţia unică a Vodafone Business”, a spus Della Valle.

Vodafone a raportat venituri de 45,7 miliarde de euro pentru anul fiscal încheiat la 31 martie 2023, aproximativ neschimbate faţă de anul precedent. Dar a emis o previziune pesimistă pentru anul fiscal care se va încheia în martie 2024, spunând că fluxul de numerar liber va scădea la 3,3 miliarde de euro, faţă de 4,8 miliarde de euro în anul precedent.

Fluxul de numerar liber este o măsură a numerarului rămas unei companii după ce plăteşte cheltuielile de exploatare şi alte cheltuieli.

Acţiunile Vodafone au scăzut cu 7% din cauza perspectivei negative.

Vodafone se confruntă cu presiuni pe pieţe cheie precum Germania şi Italia, pe fondul concurenţei acerbe.

Investitorii au criticat compania pentru că se mişcă prea încet şi nu a făcut schimbările necesare pentru a schimba afacerea.

Vodafone a trecut printr-o perioadă de tranziţie de când fostul său CEO Nick Read a demisionat la sfârşitul anului trecut.

Compania a numit-o pe Della Valle ca CEO permanent în aprilie, pentru a-i transforma afacerile.

”Ceea ce se va schimba este nivelul de ambiţie, viteza [şi] hotărârea execuţiei”, a spus Della Valle într-un videoclip înregistrat marţi.

Între timp, Vodafone a purtat discuţii în curs cu CK Hutchinson, proprietarul companiei rivale de telecomunicaţii Three UK, pentru a realiza o fuziune. Vodafone a spus că ”nu poate exista nicio certitudine că tranzacţia va fi în cele din urmă convenită”.

 

Citeste si alte articole: