România: consumul de droguri a coborât la vârsta de 9 – 10 ani

Preşedintele Casei Naţionale de Asigurări de Sănătate...

Actele necesare pentru înscrierea la liceu 2024

În perioada 25 – 30 iulie 2024,...

Sondaj: 6 români din 10 cred că nivelul lor de bunăstare va crește

Unii români sunt optimiști. Șase din zece români...

Accident aviatic în Germania. Un avion s-a prăbușit și două persoane au murit în urma impactului

ExterneAccident aviatic în Germania. Un avion s-a prăbușit și două persoane au murit în urma impactului

Un avion civil s-a prăbușit pe Baza Aeriană Hohn din Germania luni, 15 mai, când încerca să decoleze. Două persoane au murit în urma accidentului aviatic. Aeronava urma să facă un zbor de antrenament.

Producătorul de aeronave Airbus a anunțat că un avion civil s-a prăbușit luni, 15 mai, în jurul orei 12:45, la Baza Aeriană Hohn din Germania. Două persoane au murit în urma acestui incident. Compania a transmis că este vorba de o aeronavă Learjet a filialei GFD. Avionul s-a prăbușit la sol în timp ce decola. Aeronava încă se afla în zona din bază în momentul incidentului. Avionul urma să decoleze pentru un zbor de antrenament la care participau controlorii de trafic aerian din forțele aeriene germane.

Ministrul Apărării, Boris Pistorius, a transmis condoleanțe familiilor victimelor. Producătorul de aeronave Learjet are două tipuri de avioane care sunt utilizate pentru direcționarea și remorcarea țintelor aeriene. Este vorba de LR-35A și LR-36A. Fixarea țintelor aeriene este necesară pentru armata geramnă pentru că altfel nu ar putea exersa apărarea aeriană maritimă și terestră cu rachete ghidate și dispozitive antiaeriene tubulare, potrivit Realitatea.net.

Autoritățile au deschis o anchetă

Airbus a emis un comunicat de presă prin care a transmis că a fost începutată o anchetă pentru a se afla care este cauza accidentului aviatic. Ancheta este condusă de agenții din cadrul Biroului Federal German de Investigare a Accidentelor de Avioane. În același comunicat se mai precizează că cei doi piloți care se aflau la bordul aeronavei au murit în urma impactului. Compania a transmis condoleanțe familiilor îndoliate.

„Airbus dorește să-și exprime sincere condoleanțe familiilor afectate de acest accident tragic. GFD cooperează pe deplin cu autoritățile pentru a determina cauzele principale ale accidentului. Ancheta este condusă de Biroul Federal German de Investigare a Accidentelor de Avioane din Braunschweig. Aeronava pleca din Hohn pentru o misiune de antrenament cu controlorii de trafic aerian al forțelor aeriene germane în nordul Germaniei. GFD și Airbus vor oferi actualizări pe măsură ce acestea devin disponibile.”, a transmis producătorul de aeronave Airbus, potrivit Aviation24.be

Citeste si alte articole: