Genunchiul lui Nole. Călcâiul lui Ahile al sportului alb

Genunchiul lui Djokovic dezvăluie de fapt zona...

Mai multe restaurante din Aeroportul Otopeni, închise temporar de ANPC

Restaurante închise ANPC a închis temporar mai multe...

Ciolacu: „Va fi o reformă fiscală”

Anunțul premierului Premierul Marcel Ciolacu a transmis, luni,...

Alertă la Kremlin. Ucraina are acum arme care chiar pot lovi ținte din Moscova

ExterneAlertă la Kremlin. Ucraina are acum arme care chiar pot lovi ținte din Moscova

Alertă la Kremlin, RIA Novosti: Kievul a primit o armă care „va ajunge la Moscova”.Londra a trimis Rachete Storm Shadow cu rază lungă de acțiune Forțelor Armate Ucrainene (UAF), potrivit unor instituții de presă occidentale.

Din punctul de vedere al unor experți militari, aceste arme sunt deosebit de periculoase și nu se poate exclude ca, prin intermediul lor lor, Kievul să încerce „să ajungă la Moscova”, scrie editorialistul RIA Novosti David Narmania. Storm Shadow este rodul unei cooperări franco-britanice (Matra și British Aerospace), spune autorul.

Alertă la Kremlin ucraina a primit rachete care sunt lansate din aeronave și raza lor de acțiune variază de la 250 la 560 km, mai notează materialul.

În ciuda acestui fapt, după cum subliniază analiștii militari, Storm Shadow nu va deveni un panaceu și nu va putea schimba semnificativ situația pe linia de contact în zona operațiunii militare speciale a Rusiei în Ucraina.

Până acum, toate acestea par a fi menite să sondeze terenul înaintea primirii unor ajutoare mai consistente din partea blocul militaro-politic occidental NATO, mai crede jurnalistul.

Narmania mai spune că Ministerul Apărării al Marii Britanii înțelege că rachetele transferate sunt mai slabe decât Kinjal-urile de fabricație rusesască, dar nu reprezintă un pericol mai mic.

Storm Shadow poate fi instalat pe mai multe tipuri de aeronave occidentale, așa că modul exact în care armata ucraineană va folosi aceste rachete rămâne un mister.

Kremlinul a acuzat un atentat ucrainean la viața lui Putin
Considerațiile lui David Narmania vin în contextul în care, în urmă cu zece zile, purtătorul de cuvânt al președinției Federației Ruse, Dmitri Peskov, a susținut că Vladimir Putin ar fi scăpat dintr-un atac cu drone, lansat asupra reședinței sale de la Kremlin, și că șansa „Țarului” a fost că nu se afla la Kremlin în momentul atacului.

„Ucraina a încercat să lovească Kremlinul noaptea trecută. Armata și agențiile ruse de informații au dezactivat două drone, care au atacat Kremlinul. Nimeni nu a fost rănit. Rusia își rezervă dreptul de a răspunde tentativei. Considerăm tentativa de atac a Kievului drept un act terorist planificat și un atentat la viața președintelui Federației Ruse”, susținea, pe 4 mai, serviciul de presă al Kremlinului.

Ulterior, Institutul pentru Studierea Războiului (ISW) din Marea Britanie a ajuns la concluzia că atacul cu drone care a lovit Kremlinul, a fost pus la cale chiar de către Rusia. „Este extrem de puțin probabil ca două drone să fi pătruns în mai multe straturi de apărare aeriană și să fi detonat sau să fi fost doborâte chiar deasupra inimii Kremlinului într-un mod care să ofere imagini spectaculoase surprinse frumos de cameră”, spuneau atunci analiștii ISW.

Citeste si alte articole: