România: consumul de droguri a coborât la vârsta de 9 – 10 ani

Preşedintele Casei Naţionale de Asigurări de Sănătate...

Actele necesare pentru înscrierea la liceu 2024

În perioada 25 – 30 iulie 2024,...

Sondaj: 6 români din 10 cred că nivelul lor de bunăstare va crește

Unii români sunt optimiști. Șase din zece români...

UPDATE – Accident la Rafinăria Petromidia – Starea femeii rănite este gravă / Ea este în continuare intubată şi ventilată mecanic / ITM a început o anchetă / Dosar penal

EconomieUPDATE – Accident la Rafinăria Petromidia – Starea femeii rănite este gravă / Ea este în continuare intubată şi ventilată mecanic / ITM a început o anchetă / Dosar...

UPDATE:  Inspectoratul de Poliţie al Judeţului Constanţa a anunţat, duminică, că a fost deschis un dosar penal în urma accidentului de muncă de la Rafinăria Petromidia.

„La data de 13 mai, în jurul orei 17.15, poliţişti din cadrul Poliţiei oraşului Năvodari au fost sesizaţi cu privire la faptul că, la o rafinărie din oraşul Năvodari, s-a produs un accident de munca. Poliţiştii deplasaţi la faţa locului au constatat că doi angajaţi,  respectiv o femeie şi un bărbat,  ar fi intrat într-un rezervor de preparare a unui stabilizator şi-au pierdut cunoştinţa. În urma accidentului de muncă,   bărbatul a decedat, iar femeia a fost transportată la spital. În cauză s-a întocmit dosar de cercetare penală sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de ucidere din culpă,  neluarea măsurilor de securitate şi sănătate în muncă, nerespectarea măsurilor de sănătate şi securitate în muncă şi vătămare corporală din culpă”, a anunţat IPJ Constanţa.

UPDATE:  “Pacienta a fost internată aseară în stare foarte gravă în Secţia Terapie Intensivă unde beneficiază de supraveghere continuă şi îngrijire intensivă din partea personalului înalt calificat. Din păcate, starea generală se menţine la fel de gravă. Pacienta este în continuare intubată şi ventilată mecanic”, a declarat, duminică, pentru News.ro, purtătorul de cuvânt al Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă Constanţa, Crina Kibedi.

Pacienta are 38 de ani. 

ŞTIRE INIŢIALĂ: Reprezentanţii Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă Constanţa au anunţat că starea femeii rănite la Rafinăria Petromidia este una generală gravă, aceasta fiind internată în Secţia de Terapie Intensivă.

Inspectorul şef al ITM Constanţa, Marian Becheanu, a declarat duminică, pentru News.ro, că a fost începută o anchetă în acest caz. 

“În urma accidentului de muncă de la Rafinăria Petromidia au fost două victime: una a decedat, e vorba de un bărbat şi cealaltă a fost resuscitată, se află internată la Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Constanţa. Imediat după producerea evenimentului doi inspectori de muncă au fost trimişi acolo pentru a face cercetarea şi au început să ia declaraţii, au făcut primele constatări. Sunt câteva ipoteze de lucru, le urmăm, verificăm pentru a vedea în ce împrejurări s-a produs evenimentul şi pentru a afla cauzele acestuia”, a afirmat Marian Becheanu.

O femeie şi un bărbat au căzut, sâmbătă, într-un bazin de azot la Rafinăria Petromidia Năvodari. Compania a precizat că accidentul a avut loc în timpul unor proceduri de rutină.

Un bărbat de 55 de ani şi-a pierdut viaţa.

 

 

Citeste si alte articole: