În Timișoara se va construi o creșă medie

Din OrasÎn Timișoara se va construi o creșă medie

Compania Națională de Investiții a inițiat procedurile necesare pentru construirea unei creșe medii în Timișoara.

A fost lansată o licitație pentru „proiectare – faza adaptare la amplasament, execuție lucrări și asistență tehnică din partea proiectantului pe perioada execuției lucrărilor pentru obiectivul de investiții: <>”.

Valoarea contractului este de 14,2 milioane de lei, fără TVA, iar durata sa este de 50 de luni. Licitația este deschisă până la data de 6 iunie.

„Finanțarea obiectivului de investiții se face în conformitate cu contractul de finanțare nr. 96824/29.08.2022, respectiv cu prevederile OUG nr. 173/2022 privind stabilirea unor măsuri necesare pentru îndeplinirea jaloanelor și țintelor din Planul Național de Redresare și Reziliență aferente Componentei 15-Educație, precum și conform Ordinului nr. 1.254 din 24 iunie 2022 privind aprobarea Ghidului specific de accesare a fondurilor externe nerambursabile aferente Planului Național de Redresare și Reziliență, din bugetul de stat, de către U.A.T. Timișoara, județul Timiș și alte surse legal constituite”, se precizează în fișa de date.

Conform proiectelor tip ale Companiei Naționale de Investiții, creșa medie din Timișoara va fi amplasată pe o suprafață minimă de 3.500 de metri pătrați, iar dimensiunea grupelor de copii poate varia între 5 și 10, fiind stabilită o capacitate maximă. Este necesar ca cel puțin 20% din spațiul alocat să fie destinat zonelor verzi, pe teren natural.

Citeste si alte articole: