Programul plimbărilor cu vaporașul pe lacul din Parcul IOR a suferit modificări

Primăria Sectorului 3 anunță că programul plimbărilor...

Parcul Liniei din Sectorul 6 trece în Faza II

Pe 8 aprilie, Consiliul General al Municipiului...

Colegiul German „Goethe” e posibil să se extindă, anunță Clotilde Armand

Primarul Sectorului 1, Clotilde Armand, a declarat...

La Penitenciarul Timișoara vor avea loc întâlniri cu scriitori de top, care vor citi deținuților

Din OrasLa Penitenciarul Timișoara vor avea loc întâlniri cu scriitori de top, care vor citi deținuților

Penitenciarul Timișoara va găzdui în cadrul festivalului LitVest, organizat de Biblioteca Județeană Timiș, lecturi publice susținute de scriitorii Burhan Sonmez, Erkut Tokman și Radu Vancu. Festivalul propune o serie de întâlniri periodice cu autori de renume și în 2023 evenimentul central va avea loc pe 28 aprilie, la ora 16:00, la Penitenciarul Timișoara.

Manifestarea intitulată „Coduri. Bare” va fi susținută de cei trei scriitori, membri ai PEN Clubului, cea mai importantă organizație literară din lume, și va sublinia importanța socială a literaturii într-un context global în care libertatea de expresie rămâne problematică și adesea neglijată.

Programul va include și o întâlnire cu elevii Liceului Teoretic „Grigore Moisil” pe 28 aprilie la ora 11:00, precum și realizarea unui pictorial inedit sub același generic „Coduri. Bare”, care va problematiza artistic libertatea de exprimare.

Burhan Sonmez este unul dintre cei mai cunoscuți romancieri contemporani și președinte al PEN International. Scrierile sale, cum ar fi „Labirint” sau „Istanbul Istanbul”, ilustrează una dintre conștiințele literare ale lumii noastre.

Erkut Tokman este poet și traducător turc, unul dintre cei mai semnificativi traducători de poezie românească, o prezență aparte pe scena poetică, dar și un remarcabil creator de happening-uri.

Radu Vancu, poet, romancier, critic literar și traducător, președintele PEN Romania, este una dintre figurile proeminente ale literaturii române contemporane, precum și ale societății civile.

Citeste si alte articole: