Programul plimbărilor cu vaporașul pe lacul din Parcul IOR a suferit modificări

Primăria Sectorului 3 anunță că programul plimbărilor...

Parcul Liniei din Sectorul 6 trece în Faza II

Pe 8 aprilie, Consiliul General al Municipiului...

Colegiul German „Goethe” e posibil să se extindă, anunță Clotilde Armand

Primarul Sectorului 1, Clotilde Armand, a declarat...

Se caută voluntari pentru Timotion 9

Din OrasSe caută voluntari pentru Timotion 9

Fundația Comunitară Timișoara și Asociația Alergotura caută voluntari pentru Timotion 9, cel mai mare eveniment sportiv și caritabil din vestul țării. Timotion, ediția a noua, va avea loc pe 28 mai în Piața Iancu Huniade. Vor fi opt curse diverse de alergare și pedalare, incluzive, care oferă oportunitatea oricui dorește să participe la eveniment, indiferent de pregătirea și abilitatea fizică.

În cele opt ediții anterioare ale Timotion, începând cu primul eveniment din 2015 și până în prezent, s-au strâns în total 2.160.000 de lei (aproximativ 440.000 euro) pentru 134 de proiecte comunitare care au avut un impact pozitiv în viețile a sute de mii de oameni. La precedentele ediții au alergat 22.000 de participanți, iar aproximativ 1.300 de voluntari de toate vârstele s-au implicat în organizare.

Organizatorii evenimentului Timotion – Timișoara se mișcă, Fundația Comunitară Timișoara și Asociația Alergotura, au început înscrierile pentru voluntarii care doresc să se implice în organizarea celui mai mare eveniment sportiv cu o componentă filantropică de strângere de fonduri pentru proiecte comunitare din vestul țării.

„Voluntarii Timotion pot alege să ajute în pregătirea traseelor de alergare, vor încuraja alergătorii la Start, până la poarta de Finish, vor face fotografii şi vor înmâna medalii sau vor fi alături de participanţi la punctele de hidratare. Avem numeroase ocazii de implicare în ceea ce noi considerăm că este o adevărată sărbătoare a comunităţii, în care combinăm facerea de bine cu distracţia şi în care celebrăm un an întreg de muncă şi oamenii care lucrează la firul ierbii pentru o comunitate rezilientă şi incluzivă, cât şi pe cei care aleg să se mişte pentru propria sănătate”, a transmis Olimpiu Porumb, manager program Timotion, membru Alergotura.

Persoanele care doresc să se implice în organizarea evenimentului pot completa formularul de înscriere disponibil online pe www.timotion.ro.

„După câţiva ani de restricţii în ceea ce priveşte organizarea de evenimente mari, iată că revenim la un anumit normal care ne permite să fim împreună în număr mare (voluntari, alergători şi oameni implicaţi, donatori şi sponsori) şi să luăm o pauză activă în cadrul Timotion, care nu s-a oprit din a ajuta şi a susţine organizaţii şi mii de beneficiari din vestul ţării timp de aproape nouă ani. Mulţumirile noastre merg către toţi voluntarii care au susţinut evenimentul nostru cu multă dedicare şi seriozitate şi fără de care evenimentul nu ar fi fost posibil. Inspiraţi de ei, am ales în acest an sloganul: Împreună, e uşor să facem bine!”, a afirmat Daniela Chesaru, director executiv la Fundaţia Comunitară Timişoara.

Citeste si alte articole: